Paniek om vuur Biogasinstallatie

De onlangs geopende Biogasinstallatie bij Bruins & Kwast heeft gisteravond tot commotie geleid. Omwonenden en voorbijgangers moeten duidelijk nog wennen aan de neveneffecten getuige de alarmbellen die gisteren gingen rinkelen toen er vuur spuwde uit één van de pijpen naast de nieuwe bio-vergistingscentrale. Een voorbijganger dacht aan een grote brand en belde 112. Brandweer en politie rukte met groot materieel uit maar kwamen er ter plaatse achter dat de vuurspuwer een normaal onderdeel is van het proces bij het opwekken van ‘groen gas’. En dus konden de hulpdiensten onverrichterzake weer richting de thuisposten. (foto’s: Hof van Twente Fotografie)

Gerelateerde berichten

  • Start bouw biogasinstallatie20 maart 2017 Start bouw biogasinstallatie Op het perceel naast Bruins en Kwast en de centrale van Cogas zijn de werkzaamheden voor het biogasproject van Groen Gas Goor BV (GGG) gestart. Over acht tot maanden moet de installatie […]
  • Goorse brandweer naar De Lutte voor assistentie bij zeer grote brand23 mei 2020 Goorse brandweer naar De Lutte voor assistentie bij zeer grote brand De Goorse brandweer is vanmiddag opgeroepen om te assisteren bij de bestrijding van een zeer grote brand bij een autobedrijf in De Lutte. De Goorse equipe zorgde met de tankwagen voor de […]
  • Bruins & Kwast blijft onze afvalverwerker25 januari 2019 Bruins & Kwast blijft onze afvalverwerker Ook de komende zes jaar kunnen inwoners uit Goor en omgeving met al hun (grof)afval naar Milieupark Bruins & Kwast aan de Mossendamsdwarsweg. Na aanbesteding werd door Twente Milieu […]
  • Zenkeldamshoek blijft groeien2 maart 2018 Zenkeldamshoek blijft groeien Het gaat goed met bedrijventerrein Zenkeldamshoek. In de eerste maanden van dit jaar zijn inmiddels al zes verkoopcontracten getekend voor het bedrijventerrein in Goor. De betreffende […]
  • Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast25 mei 2019 Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast Voor het afleveren van grof afval kunnen de inwoners van Goor en omgeving ook de komende zes jaar terecht bij Bruins&Kwast aan de Mossendamsdwarsweg. Na aanbesteding werd door Twente […]