Hector vecht zich langs Rood Zwart

Hector heeft vanmiddag belangrijke zaken gedaan in de competitie. De ploeg van trainer Ate Relker won met 3-0 van Rood Zwart. Mark Alink (strafschop), Lars Nobbe en Vincent Kenkhuis (eigen doelpunt) zorgden voor de doelpunten. Hector blijft door de zege in de hofderby op titelkoers. DSVD blijft nog wel de koploper.

Hector moest tegen Rood Zwart aantreden met een gehavend elftal. De basisspelers Haverslag, Minkjan en Van Koolwijk waren er vanwege blessures niet bij. Ruumpol en Siahaya moesten allebei werken. Met Wesley Zwoferink en Lars Nobbe in de basis golfde het spel in het begin op en neer. Het eerste wapenfeit van Rood Zwart viel te noteren na een kwartier spelen toen een kopbal net voorlangs ging. Hector kwam steeds beter in de wedstrijd. Echter beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na de rust trok Hector snel van leer. In de 48ste minuut nam Ivan van Dam een corner vanaf de linkerkant. De Rood Zwart-goalie sloeg de bal het veld in maar Wesley Zwoferink stond op de goede plek. Hij had de bal voor het intikken en schoot Hector via het been van Kenkhuis  naar 1-0. Even later werd de score verdubbeld toen Maikel Rijnenberg in de zestien onderuit werd gehaald. Mark Alink benutte de strafschop. Lars Nobbe maakte in de 80e minuut nog de 3-0. Volgend weekend is Hector vrij.

Foto’s: Jeroen van Vliet