Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”

Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft vooraf veruit de beste papieren na een uitstekende seizoensstart die nog zonder nederlaag is. Hoe anders is dat bij Hector waar de teller nog maar op één punt staat na vijf duels. Toch heeft trainer Mark Dijkstra wel vertrouwen in een goed resultaat op sportpark Heeckeren. “We hebben na veel blessureleed weer wat te kiezen. Unal kel en Cristian Haverslag zijn weer fit en ik hoop dat ook Joost Minkjan inzetbaar is.” Bij GFC is men alleen teleurgesteld over het puntenverlies vorige week in Diepenheim. “Dat was niet goed inderdaad maar voor de rest draaien we heerlijk en dwingen we af dat het dubbeltje vaak onze kant op valt” zegt sterkhouder Thijs Moormann.

Thijs Moormann

De oud-Hectoriaan, die in de jeugd het groen wit droeg, is dan ook helder over de favorietenrol: “Natuurlijk zijn wij dat al zijn het altijd aparte wedstrijden.” De 22-jarige middenvelder is één van de pijlers onder het team van trainer Romano Lammertink. “We hebben met GFC gewoon een goed elftal voor de vierde klasse en het verschil met vorig jaar is dat we nu nagenoeg iedereen fit hebben en dus ook een bredere selectie hebben. Ook conditioneel zit het goed in elkaar nu.” Voor komende zondag voor Moormann geen andere voorbereiding dan voor andere wedstrijden overigens. “Nee, dat hoeft niet. Tuurlijk wil je dit soort derby’s graag winnen want dan is het altijd een feest na de tijd.” En bij een eventuele nederlaag ? “Dan is het een stuk minder gezellig maar hoe dan ook gaan we dan ook wel een biertje drinken. Ook met die jongens van Hector. We kennen elkaar allemaal goed. Tijdens de 90 minuten voetbal is het hun tegen wij maar nadien niet hoor.” GFC-Hector begint zondag om 14:00 uur en is te volgen via deze site.

Dat geldt ook voor vv Twenthe dat komende zondag ook in Goor speelt. Op sportpark ’t Piepwillem is Sportclub Lochem te gast. De ploeg van trainer Michiel Mensink verloor vorige week met 2-0 in en tegen Zwolle en presteert tot op heden ondermaats in de derde klasse B waarin de ploeg elfde staat met 5 punten uit even zoveel wedstrijden. Lochem is 7e met 2 punten meer maar ook een duel meer gespeeld. Twenthe kan dus goede zaken doen als er wordt gewonnen.

Gerelateerde berichten

  • Beslissende weken voor Goorse voetbalclubs21 april 2018 Beslissende weken voor Goorse voetbalclubs Het zijn de weken van de waarheid voor de Goorse clubs in de derde- en vierde klasse B. Twenthe begon het seizoen belabberd maar heeft inmiddels de vorm te pakken met vijf overwinningen op […]
  • Twenthe op jacht naar eerherstel tegen Heeten17 februari 2018 Twenthe op jacht naar eerherstel tegen Heeten Het uur u nadert voor vv Twenthe. De ploeg van trainer Michiel Mensink behaalde in de 12 tot nu toe gespeelde wedstrijden slechts 9 punten en behaalde de laatste 3-punter in het laatste […]
  • Twenthe ontvangt koploper, Streekderby’s voor GFC en Hector14 oktober 2017 Twenthe ontvangt koploper, Streekderby’s voor GFC en Hector Twenthe wacht nog altijd op de eerste zege in dit seizoen en hoopt de punten in het thuisduel tegen Ruurlo wel in eigen huis te kunnen houden. Eenvoudig zal het niet worden want Ruurlo […]
  • GFC gaat voor de titel, Twenthe de top 5, Hector-trainer is voorzichtig23 september 2017 GFC gaat voor de titel, Twenthe de top 5, Hector-trainer is voorzichtig Romano Lammertink windt er geen doekjes om vlak voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie. GFC gaat voor de titel. "We staan er goed op en hebben een uitstekende voorbereiding […]
  • Cruciale Paasduels voor GFC en Hector14 april 2017 Cruciale Paasduels voor GFC en Hector Het wordt een druk en cruciaal Paasweekeinde voor de eerste elftallen van de Goorse voetbalclubs. Met name GFC en Hector moeten vol aan de bak. Morgen staat voor GFC het uitduel tegen TVO […]