GFC op de valreep naast Hector in stadsderby

Na een traditionele sfeeractie van de GFC-supporters met rode rook kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Al na twee minuten had het raak moeten zijn voor GFC. Simon Ruumpol miste doordat hij de bal voor open doel verkeerd raakte. Tien minuten later kreeg de ploeg van trainer Romano Lammertink de tweede tegenvaller te verwerken. Sterhouder Thijs Moormann moest geblesseerd van het veld nadat hij een kniekwetsuur opliep in een duel. Daarna ontspon zich een rommelige eerste helft met veel overtredingen en weinig goed voetbal. Zes minuten voor rust brak Hector-middenvelder Wesley Zwoferink door tijdens een Hector-aanval. Hij werd binnen het 16-meter-gebied gevloerd door GFC-doelman Dennis Vorkink waarna een penalty het logische gevolg was. Cristian Haverslag pakte dit kadootje vakkundig uit door de 0-1 binnen te schieten. Dat was ook de ruststand. (foto’s: Patrick ter Elst)

In de tweede helft net als voor rust weinig kansen en een rommelig spelverloop. Hector zakte wat in en loerde op de counter. GFC probeerde het wel maar kwam aanvankelijk ook niet tot veel kansen. Wesley Zwoferink werd namens Hector tijdens één van de spaarzame uitvallen nog wel gevaarlijk maar kwam niet tot scoren. Dat lukte GFC op het scheiden van de markt uiteindelijk wel. Daan Zwierink kopte een voorzet vanaf de zijkant in de lange hoek en liet Hector-goalie Daniel Kolbe kansloos: 1-1. Dat was tevens het laatste wapenfeit van de derby die dus onbeslist eindigde en op basis van de verhoudingen op het veld was dat wel terecht. GFC, dat de eerste vier wedstrijden won, laat in de laatste twee duels dus vier punten liggen en is nu derde in de vierde klasse B met vier punten achterstand op de koplopers EMOS en WVV’34. GFC heeft wel een duel minder gespeeld en kan volgende week in het inhaalduel tegen TVO in Beckum het verschil terug brengen tot één punt. Hector is met het tweede punt van dit seizoen van de laatste plaats af. Sv Enter, dat ook 2 punten heeft is op doelsaldo nu hekkensluiter.