GFC op de valreep naast Hector in stadsderby

Na een traditionele sfeeractie van de GFC-supporters met rode rook kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Al na twee minuten had het raak moeten zijn voor GFC. Simon Ruumpol miste doordat hij de bal voor open doel verkeerd raakte. Tien minuten later kreeg de ploeg van trainer Romano Lammertink de tweede tegenvaller te verwerken. Sterhouder Thijs Moormann moest geblesseerd van het veld nadat hij een kniekwetsuur opliep in een duel. Daarna ontspon zich een rommelige eerste helft met veel overtredingen en weinig goed voetbal. Zes minuten voor rust brak Hector-middenvelder Wesley Zwoferink door tijdens een Hector-aanval. Hij werd binnen het 16-meter-gebied gevloerd door GFC-doelman Dennis Vorkink waarna een penalty het logische gevolg was. Cristian Haverslag pakte dit kadootje vakkundig uit door de 0-1 binnen te schieten. Dat was ook de ruststand. (foto’s: Patrick ter Elst)

In de tweede helft net als voor rust weinig kansen en een rommelig spelverloop. Hector zakte wat in en loerde op de counter. GFC probeerde het wel maar kwam aanvankelijk ook niet tot veel kansen. Wesley Zwoferink werd namens Hector tijdens één van de spaarzame uitvallen nog wel gevaarlijk maar kwam niet tot scoren. Dat lukte GFC op het scheiden van de markt uiteindelijk wel. Daan Zwierink kopte een voorzet vanaf de zijkant in de lange hoek en liet Hector-goalie Daniel Kolbe kansloos: 1-1. Dat was tevens het laatste wapenfeit van de derby die dus onbeslist eindigde en op basis van de verhoudingen op het veld was dat wel terecht. GFC, dat de eerste vier wedstrijden won, laat in de laatste twee duels dus vier punten liggen en is nu derde in de vierde klasse B met vier punten achterstand op de koplopers EMOS en WVV’34. GFC heeft wel een duel minder gespeeld en kan volgende week in het inhaalduel tegen TVO in Beckum het verschil terug brengen tot één punt. Hector is met het tweede punt van dit seizoen van de laatste plaats af. Sv Enter, dat ook 2 punten heeft is op doelsaldo nu hekkensluiter.

 

Gerelateerde berichten

  • Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby10 maart 2018 Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby Ze staan in het Goorse voetbalplaatjesboek onder de nummers 741 en 516 en horen allebei bij de beste sluitposten uit de regio. Daniel Kolbe (35) en Dennis Vorkink (26) bewezen hun waarde […]
  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • De druk ligt bij GFC voor Goorse derby22 april 2017 De druk ligt bij GFC voor Goorse derby "Cruciaal is het nog niet" zegt GFC-trainer Romano Lammertink. "Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het." aldus de oefenmeester over de belangen […]
  • GFC wint stadsderby van koploper Twenthe20 maart 2016 GFC wint stadsderby van koploper Twenthe GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark 't Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende […]
  • Goorse derby eindigt onbeslist: 1-18 december 2019 Goorse derby eindigt onbeslist: 1-1 De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust leidde Twenthe met 1-0 door een goal van Stijn Jeurlink. In de tweede helft […]