Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank

De curatoren van de failliete reis- en busmaatschappij OAD slepen de Rabobank voor de rechter om alsnog een schadevergoeding te krijgen voor de familie Ter Haar. Zo meldt het Algemeen Dagblad. Het van oorsprong Goorse bedrijf van Joop (foto) en Julius ter Haar, ging in 2013 failliet omdat de bank de financiering stopte. Een eerdere rechtszaak waarin een schadeclaim werd ge-eist werd door de familie verloren omdat alleen curatoren dat wettelijk kunnen eisen. Diezelfde curatoren stellen nu dat de bank volledig verantwoordelijk is doordat zij in hun zorgplicht verzaakten toen OAD in de problemen raakte. Volgens de curatoren Stekelenburg en Meulenberg is het onbegrijpelijk dat de Rabobank het eigenbelang boven het belang van de meer dan 1500 werknemers plaatste. Komend voorjaar dient de rechtszaak.

Joop ter Haar

Gerelateerde berichten

  • Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen4 november 2015 Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen De rechtbank zegt dat de Goorse familie Ter Haar, aandeelhouders van het failliete OAD-concern, geen recht heeft op een schadevergoeding van de Rabobank. Ter Haar eiste een bedrag van maar […]
  • ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’18 september 2015 ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’ Het reisconcern OAD, van de van oorsprong Goorse familie ter Haar, is door de Rabobank bewust in de steek gelaten toen er moeilijkheden waren. Dat bewijzen stukken waarop De Telegraaf de […]
  • Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak4 februari 2016 Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak De familie Ter Haar van het 'oude' OAD-concern, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die in november van het vorige jaar bepaalde dat de claim van 65 miljoen euro […]
  • Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD7 januari 2015 Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD OAD heeft het ANVR-lidmaatschap verkregen. Dat is een belangrijke stap voor de Goorse reisaanbieder die daarmee weer een prominente plek in de reisbranche kan innemen. Gorenaar […]
  • Quirine ter Haar wordt voortrekker toeristisch Twente16 september 2016 Quirine ter Haar wordt voortrekker toeristisch Twente Quirine ter Haar, wordt de nieuwe zogenoemde 'merkleider' van Twente Marketing, onderdeel van de Overijsselse organisatie MarketingOost. De oud-Goorse krijgt de verantwoordelijkheid voor […]