40 jaar puzzeltheek…

Een jubileum voor de Puzzeltheek in ‘t Twentse Haagje. Deze week viert zij haar achtste lustrum. In januari 1976 begon men na een oproep niet veel later met 80 puzzels bij de uitleen in de bejaardensociëteit aan de Schoolstraat. Al snel bleek dat de ruimte daar te klein was. In november ’77 kreeg de puzzeltheek de beschikking over een deel van de kelder in de Goorse bibliotheek. Na een lobby van de vrijwilligers verhuisde de puzzeltheek in 2006 mee naar de huidige bieb, waar het nu een prominente plek heeft gekregen. De trouwste puzzelaar is de heer Leetink, die van af het begin puzzels komt lenen. Hij is dus al veertig jaar een trouwe klant.

Vrijwilligers Josette Timmermans en Janna Lofström aan het werk in de puzzeltheek.

Gerelateerde berichten

  • Puzzeltheek stopt met kinderpuzzels17 december 2019 Puzzeltheek stopt met kinderpuzzels Na het 40-jarig jubileum is in het afgelopen jaar gezellig druk geweest in de Puzzeltheek in de bibliotheek in Goor. Het aantal puzzelaars is flink gegroeid. Wel is de laatste jaren het […]
  • Roel Bergman nu echt raadslid af29 maart 2018 Roel Bergman nu echt raadslid af Er waren de nodige emoties bij Roel Bergman gisteravond in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar werd in de laatste vergadering van de oude gemeenteraad afscheid genomen van de 71-jarige […]
  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes20 mei 2020 Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes Kassa en in de boeien. Een inwoner van Goor is gisteravond op verdenking van witwassen aangehouden. De 36-jarige man reed in een Porsche Cayenne op de Van Kollaan, toen de politie hem in […]
  • Bijtend draaigatje of ‘de achterbokse antrekk’n´31 mei 2020 Bijtend draaigatje of ‘de achterbokse antrekk’n´ Onze vaste briefschrijver en volger van alle raadsvergaderingen, Carel Groothengel, is weer eens in de pen geklommen. Dit keer is hij erg kritisch op de gemeenteraadsleden van het CDA die […]