Koninklijke onderscheiding voor Bijleveld bij afscheid

Bij haar afscheid als Commissaris van de Koning in Overijssel, is Ank Bijleveld vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Zwolse burgemeester Henk-Jan Meijer speldde de hoge onderscheiding op bij Bijleveld. De inwoonster van Goor en oud-burgemeester van de gemeente Hof van Twente is inmiddels begonnen aan haar nieuwe baan als minister van Defensie. Bijleveld was zeven jaar lang Commissaris van eerst de koningin en vervolgens de koning.

Tijdens de receptie in Zwolle werd duidelijk dat ook Bijleveld’s familie meeleeft. “Ik ben ongelofelijk trots op mijn dochter, maar ik vind het niet zo leuk dat je nu vaker verder van huis bent”, zo speechte haar vader. Bijleveld, die ook nog werd benoemd tot ereburger van Overijssel, kon hem echter geruststellen; “Ik blijf in Overijssel wonen pap.”

Foto: Bijleveld werd ‘overgedragen’ aan het Ministerie van Defensie en vertrok met haar familie in een tank, aan het einde van de afscheidsreceptie.

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld ‘in beeld’ als nieuwe burgemeester Den Haag6 februari 2017 Bijleveld ‘in beeld’ als nieuwe burgemeester Den Haag Een tv-ploeg van TV West was gisteren in Goor om Ank Bijleveld te feliciteren als nieuwe burgemeester van Den Haag. Volgens de regionale omroep zou de huidige Commissaris van de Koning, […]
  • Van je ras ras ras, rijdt de Commissaris door de plas…12 september 2017 Van je ras ras ras, rijdt de Commissaris door de plas… In de vakantie verlies ik mezelf vaak in uur en tijd. Soms moet ik even goed nadenken, of m’n telefoon raadplegen wat voor een dag het ook alweer is. Zo overkomt het me dat het meeste […]
  • Zo waarlijk helpe mij God almachtig…26 oktober 2017 Zo waarlijk helpe mij God almachtig… In een opvallend geel pakje kwam ze ten tonele om zich te laten installeren als de nieuwe minister van Defensie. Ank Bijleveld is nu officieel lid van het kabinet Rutte 3,  na de eed die […]
  • Ank Bijleveld bevestigt ministerschap20 oktober 2017 Ank Bijleveld bevestigt ministerschap Het gonsde al dagen in Haagse kringen maar zelf wilde ze er aanvankelijk niets over zeggen. Tot vandaag. Ank Bijleveld-Schouten (55) wordt de nieuwe minister van defensie. De in Goor […]
  • Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis15 mei 2018 Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis Als dank voor haar inzet voor de Provincie Overijssel en 'de kleur die ze eraan heeft gegeven' is Ank Bijleveld geëerd met twee portretten in het Provinciehuis in Zwolle. De schilderijen […]