GFC boekt verdiende zege in Beckum

GFC gaf vandaag de ongeslagen status weer extra glans door een verdiende zege op TVO in Beckum. Het inhaalduel werd met 1-3 gewonnen. Bij rust was het 1-1. GFC had al na een halve minuut op voorsprong kunnen komen. Een pass van Olaf Siegers kwa bij Simon Ruumpol die de bal niet goed raakte en zo deze buitenkans verloren zag gaan. Na een klein half uur was het wel raak. Via Bjorn Natrop en Simon Ruumpol kwam de bal bij Olaf Siegers die goed afrondde: 0-1. Op slag van rust werd het gelijk. De arbiter van dienst gaf om onbegrijpelijke redenen een vrije trap aan TVO net buiten het 16 metergebied na een ogenschijnlijk goede sliding van Joran Krabbenbos. TVO pakte het cadeautje wel vakkundig uit en zorgde net voor de thee voor de gelijkmaker.

Na rust stelde GFC, dat beter was dan de thuisploeg, orde op zaken en kwam na zeven minuten weer op voorsprong. Simon Ruumpol, de uitblinker bij de rood zwarten op deze zondag,  zette Tim Wassink vrij voor de keeper. Wassink faalde niet en tekende voor de 1-2. Na een dik kwartier besliste Olaf Siegers, met zijn tweede van de middag, het duel met de 1-3. Daarna drong TVO nog wel aan maar de dik verdiende zege kwam niet echt meer in gevaar. GFC heeft nu 17 punten uit 7 wedstrijden en is de nummer drie van de ranglijst in de vierde klasse B met één punt achterstand op de koplopers Emos en WVV’34. Komende dinsdag speelt de ploeg van trainer Romano Lammertink in Enschede in de strijd om de Tukker Cup tegen Victoria ’28. De zondag daarna staat de uitwedstrijd tegen FC Aramea op de rol, wederom in Enschede.