Ansichtkaart: Groeten uit Goor…..

Dat Goor niet uitblinkt in natuurlijk schoon of prachtige esthetische architectuur was bij veel inwoners wel bekend. De pracht van ’t Twentse Haagje zit ‘m niet in uiterlijk vertoon. En dat is van alle tijden. Zo ondervond ook de redactie van Oald Goor. Zij stuitten vanochtend op een ansichtkaart uit de vorige eeuw, waarin de plaatselijke VVV de Reggestad wilde aanprijzen. Maar veel verder dan een molen, brug, gymnastiekgebouw en fabriek kwam het toeristische bolwerk niet. Waarvan akte….

Gerelateerde berichten

  • Vurige horizon…4 oktober 2016 Vurige horizon… Een fraaie prent gemaakt door Wiljan van Regteren. Hij schoot een foto vanaf de kanaalbrug toen hij de prachtige gloedvolle horizon ontwaardde. Zijn eerste gedachte was: Staat Eternit in […]
  • Eternit vandaag precies 80 jaar oud21 juli 2017 Eternit vandaag precies 80 jaar oud Het bedrijf is onlosmakelijk met Goor verbonden. Het zorgt voor veel werkgelegenheid maar ook voor een discutabele reputatie van het Twentse Haagje. Eternit bestaat vandaag precies 80 […]
  • Laatste Goorse fabrieks-schoorsteen tegen de vlakte10 september 2018 Laatste Goorse fabrieks-schoorsteen tegen de vlakte In vroeger tijden sierden vele grote lange schoorstenen het Goorse straatbeeld als lichtend voorbeeld van de textielindustrie in hoogtijdagen. In de afgelopen decennia werden ze één voor […]
  • Opgewekte gezichten bij doop Eternit18 februari 2017 Opgewekte gezichten bij doop Eternit Blije gezichten als in 1937 met veel festiviteiten de Eternit in Goor het levenslicht ziet. Commissaris van de Koningin mr. A.E. baron van Voorst tot Voorst verricht de officiële opening […]
  • Het groene hart van Goor…29 augustus 2018 Het groene hart van Goor… Een rondgang door het centrum van Goor deed de redactie van Oald Goor doen afdalen naar medio jaren tachtig. Toen het Sterplein nog geen futuristische klok had en nog groen kleurde. Op […]