Unieke Pelletintallatie in Goor

Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. “Deze installatie is uniek in Europa en kan ook hout uit de regio verwerken” zegt directeur Henk Kwast (foto) op RTV Oost. “Normaal moeten er houtsoorten uit landen als Estland, Letland en Litouwen worden aangevoerd. Straks kunnen we ook pellets maken van hout, bijvoorbeeld uit het groenonderhoud uit de eigen gemeente.” Het bedrijf Yilkins bouwt de installatie terwijl ook het energiefonds Overijssel aandeelhouder is van een nieuw bedrijf dat gaat opereren onder de naam Streekpellets. De nieuwe installatie moet in maart van het volgend jaar operationeel zijn. 

Gerelateerde berichten

  • Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel26 juni 2018 Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel De bezwarencommissie stelde de omwonenden in het gelijk maar het advies dat daaruit voortvloeide wordt toch niet overgenomen door het college van B&W van de gemeente Hof van Twente. De […]
  • Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie13 maart 2018 Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie Bewoners van de Kevelhammerhoek willen voorkomen dat de nieuwe Pellet-installatie op het Haventerrein in werking zal worden gezet. De omwonenden vrezen met name geluidsoverlast als er […]
  • Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek30 augustus 2018 Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek De actiegroep die zich richt tegen de komst en de activiteiten van de nieuwe Pelletfabriek in het Goorse havengebied heeft 75 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die willen dat de […]
  • Start bouw biogasinstallatie20 maart 2017 Start bouw biogasinstallatie Op het perceel naast Bruins en Kwast en de centrale van Cogas zijn de werkzaamheden voor het biogasproject van Groen Gas Goor BV (GGG) gestart. Over acht tot maanden moet de installatie […]
  • Eternit vandaag precies 80 jaar oud21 juli 2017 Eternit vandaag precies 80 jaar oud Het bedrijf is onlosmakelijk met Goor verbonden. Het zorgt voor veel werkgelegenheid maar ook voor een discutabele reputatie van het Twentse Haagje. Eternit bestaat vandaag precies 80 […]