Unieke Pelletintallatie in Goor

Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. “Deze installatie is uniek in Europa en kan ook hout uit de regio verwerken” zegt directeur Henk Kwast (foto) op RTV Oost. “Normaal moeten er houtsoorten uit landen als Estland, Letland en Litouwen worden aangevoerd. Straks kunnen we ook pellets maken van hout, bijvoorbeeld uit het groenonderhoud uit de eigen gemeente.” Het bedrijf Yilkins bouwt de installatie terwijl ook het energiefonds Overijssel aandeelhouder is van een nieuw bedrijf dat gaat opereren onder de naam Streekpellets. De nieuwe installatie moet in maart van het volgend jaar operationeel zijn. 

Gerelateerde berichten

  • Start bouw biogasinstallatie20 maart 2017 Start bouw biogasinstallatie Op het perceel naast Bruins en Kwast en de centrale van Cogas zijn de werkzaamheden voor het biogasproject van Groen Gas Goor BV (GGG) gestart. Over acht tot maanden moet de installatie […]
  • Eternit vandaag precies 80 jaar oud21 juli 2017 Eternit vandaag precies 80 jaar oud Het bedrijf is onlosmakelijk met Goor verbonden. Het zorgt voor veel werkgelegenheid maar ook voor een discutabele reputatie van het Twentse Haagje. Eternit bestaat vandaag precies 80 […]
  • Goorse transportgeschiedenis verhuist naar Enter17 maart 2017 Goorse transportgeschiedenis verhuist naar Enter Het is een stukje Goors ondernemerschap met veel historie maar straks echt geschiedenis. Goorsche Overslag en Transportbedrijf Wibbelink met de hoofdvestiging aan de Goorse […]
  • Cruiseschepen te bewonderen in Goorse haven28 januari 2016 Cruiseschepen te bewonderen in Goorse haven In de Goorse haven zullen volgend weekend twee grote cruiseschepen aanmeren. Ze worden tentoongesteld in het kader van de vakantiemarkt van de in Goor gevestigde reisaanbieder OAD. Het […]
  • Paniek om vuur Biogasinstallatie3 november 2017 Paniek om vuur Biogasinstallatie De onlangs geopende Biogasinstallatie bij Bruins & Kwast heeft gisteravond tot commotie geleid. Omwonenden en voorbijgangers moeten duidelijk nog wennen aan de neveneffecten getuige de […]