95-jarige Johan Mensink Koninklijk onderscheiden

In de Parochiezaal van de Goorse Petrus en Pauluskerk is gisteravond Johan Mensink Koninklijk onderscheiden door burgemeester Ellen Nauta. De 95-jarige Gorenaar werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Johan Mensink heeft zich met name ingezet voor de komst van een Mariakapel op ’t Zeldam. Daarnaast is hij mede-auteur van het boek ‘Mariakapellen en landkruisen in Twente’. Johan Mensink is daarnaast al jaren actief in de werkgroep Mariakapellen Twente en werd in de toespraak van de burgemeester ook geroemd om zijn politie betrokkenheid bij de lokale CDA en zijn verbindende rol in de katholieke gemeenschap. Naast de gebruikelijke versierselen die werden opgespeld kreeg Johan Mensink ook nog een muzikale serenade van de drumfanfare van Apollo op het kerkplein.

Gerelateerde berichten

  • Koninklijke onderscheiding voor organist Herman Terra18 november 2018 Koninklijke onderscheiding voor organist Herman Terra Herman Terra is gisteravond in de Rooms Katholieke Petrus en Pauluskerk, Koninklijk onderscheiden door burgemeester Ellen Nauta. Terra is al vijftig jaar organist van verschillende koren […]
  • In navolging van Maarten Luther…31 oktober 2017 In navolging van Maarten Luther… Vandaag precies 500 jaar geleden op 31 oktober van het jaar 1517 spijkerde Maarten Luther 95 stellingen aan de slotkapel in Wittenberg waarin onder meer de bezwaren tegen de Rooms […]
  • Kleuterkerk in parochiezaal5 november 2015 Kleuterkerk in parochiezaal De Kleuterkerk is komende zondag weer geopend voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. In het bijbelverhaal van deze maand krijgt Maria goed nieuws, maar zij begrijpt het niet. Kinderen kunnen […]
  • Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus14 maart 2020 Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus De kerkdiensten in de Petrus en Pauluskerk in Goor gaan tot 1 april allemaal niet door. Dit vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Ook vormselvieringen en koorrepetities gaan voorlopig […]
  • Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open29 mei 2020 Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open De Goorse Petrus en Pauluskerk gaat, in tegenstelling tot de Hofkerk, pas vanaf vanaf juli weer open. Volgens het Parochiebestuur is de regelgeving rondom de Corona-maatregelen complex en […]