Tim Wassink helpt GFC in extremis aan zege

In de uitwedstrijd tegen FC Aramea in Enschede leek het er lang op dat GFC tegen de eerste nederlaag van het seizoen zou aanlopen maar door twee goals van Tim Wassink in de blessuretijd van de wedstrijd werd alsnog een 0-1 achterstand omgebogen in een 1-2 zege. In de eerste helft trof GFC een technisch vaardige tegenstander die enkele keren gevaarlijk werd. Ook GFC kreeg twee goede mogelijkheden maar de eerste treffer viel vlak voor rust. Aramea kwam op voorsprong in de 43e minuut: 1-0.

In de tweede helft drong GFC meer en meer aan maar creëerde het niet veel kansen. Aramea werd twee keer gevaarlijk via de counter maar kwam ook niet tot scoren. In de bllessuretijd van de wedstrijd werd Tim Wassink gevloerd in het 16-meter gebied van de thuisploeg. De toegekende penalty werd door hem zelf onberispelijk binnen geschoten: 1-1. Even later scoorde hij weer na een laatste aanval van GFC waardoor de rood zwarten alsnog een gelukkige zege boekten. Door de overwinning blijft GFC keurig in de slipstream van de koplopers EMOS en WVV ’34. Deze ploegen hebben 21 punten uit 8 duels, GFC een punt minder. Emos pakte overigens vandaag, op doelsaldo, de eerste periodetitel. Volgende week speelt GFC thuis tegen Sportclub Markelo.