Sporticoon Kosters luidt de noodklok: “Goor wordt uitgekleed”

Hij luidt de noodklok. Sporticoon Theo Kosters. Volgens hem is de gemeenteraad niet meer geloofwaardig en wordt Goor zwaar achtergesteld als het gaat om sport-accommodaties in de gemeente. Zeker nu in Delden 2,5 miljoen euro wordt uitgetrokken voor een nieuwe multifunctioneel sportcomplex, terwijl in Goor niets maar dan ook niets mogelijk is. “De enige en nog steeds groeiende Atletiek- en loopvereniging AV Goor 75 in de Hof is al jaren in gesprek met de raad om een accommodatie te realiseren die veilig en aan de norm van de atletiekunie moet voldoen. Maar daar is geen geld voor”, begint Kosters zijn verhaal.


“De verhuizing naar GFC om daar een multifunctioneel sportpark te realiseren is te duur en is afgeketst”, vervolgt hij. “De huidige locatie voldoet niet aan de Atletiekunie de K.N.A.U. om er wedstrijden te houden, het is mogelijk om een aantal kunststofbanen te realiseren op deze locatie en het veld op te knappen het is niet vlak.”

Uitgekleed
“De kosten een paar ton, maar nee er is geen geld. Ik stel voor om het geld in de kas te houden tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen en dan uit iedere kern evenveel raadsleden te kiezen dan kan het eerlijker gaan voor wat betreft het verdelen van de euro’s. Goor wordt helemaal uitgekleed! Geen zwembad meer en kijk naar de verkeerssituatie in de Molenstraat waar 99% niet blij mee is”, besluit hij stellig.