Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente

Het college van B&W van de gemeente Hof van Twente heeft besloten om het inwonersinitiatief voor de vorming van een zogenoemde Fairtrade-gemeente te ondersteunen. Er is al een werkgroep onder leiding van Annelies Heeres, die het gebruik en de verkoop van ‘eerlijke producten’ stimuleert. Daarnaast moeten er ook Fairtrade-producten te koop zijn in de gemeente. Ook dat is het geval. Daarnaast moet de werkgroep ervoor zorgen dat bedrijven en organisaties verantwoord gaan ondernemen. De gemeente gaat helpen met kennis en communicatie. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

 

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel1 december 2018 Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel Als alles wordt goed gekeurd door de landelijke jury van de fairtrade gemeente-campagne, en daar heeft het alle schijn van, wordt de gemeente Hof van Twente de vierde fairtrade-gemeente in […]
  • Hof van Twente nu officieel Fairtrade-gemeente23 januari 2019 Hof van Twente nu officieel Fairtrade-gemeente De gemeente Hof van Twente heeft gisteren officieel de titel Fairtrade-gemeente gekregen. De Hof is daarmee de vierde gemeente van Overijssel en de 87e gemeente van Nederland die het […]
  • Fairtradeborden bij invalswegen opgehangen21 januari 2020 Fairtradeborden bij invalswegen opgehangen De gemeente Hof van Twente is nu echt een Fairtrade-gemeente die de 'eerlijke' handel een warm hart toe draagt. Gisteren werd het eerst oranje bord onthuld door burgemeester Ellen Nauta […]
  • Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan9 oktober 2018 Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan De Wereldwinkel in het Goorse stadshart viert komende zaterdag, 13 oktober, het 30-jarig bestaan. De winkel met Fairtrade-producten opende op 8 oktober 1988 symbolisch de deur door middel […]
  • Gratis Fairtradeproducten voor ‘eerlijke’ klanten30 oktober 2017 Gratis Fairtradeproducten voor ‘eerlijke’ klanten De landelijke Fairtradeweek is inmiddels gaande en dat is voor de kernteamleden van de lokale divisie van de voorvechters voor 'eerlijke' producten om zich deze week nadrukkelijk te laten […]