Vol verwachting klopt ons hart…

De Goorse kinderhartjes gingen vandaag weer sneller slaan want Sinterklaas liet zich met zijn Pieten weer op verschillende plekken zien in het Twentse Haagje. In het Sinterklaashuis in het stadshart gingen vanmiddag de deuren open voor een heuse ‘meet and greet’ met de Goedheiligman voor de Goorse kinderen die zich in grote getale lieten zien en in gesprek gingen met de Sint en de knechten. Uiteraard ontbraken ook de pepernoten en het suikergoed niet. Op ’t Doesgoor waren er problemen met een Zwarte Piet die op het dak van de kantine van SV Hector was geklommen maar er niet meer af durfde. De Goorse brandweer kwam met loeiende sirenes met een ladderwagen om deze ‘hoogtevrees-Piet’ uit zijn benarde positie te bevrijden. Daarna kon ook daar het Sinterklaasfeest beginnen. In het komend weekeinde is het topdrukte voor Sint Nicolaas. De meeste Goorse gezinnen vieren dan pakjesavond. Dé dag is dinsdag als Sinterklaas, op 5 december, jarig is. 

Gerelateerde berichten

  • Gratis Sinterklaas voor minder bedeelden26 november 2017 Gratis Sinterklaas voor minder bedeelden Gezinnen met jonge kinderen die het niet breed hebben en toch graag een bezoekje zouden willen hebben van de Sint en zijn Pieten worden door de Goedheiligman uitgenodigd om te reageren. De […]
  • Sinterklaashuis terug in het centrum11 november 2017 Sinterklaashuis terug in het centrum Er komt weer een Sinterklaashuis in het centrum van Goor. Het leegstaande winkelpand in de Grotestraat 72, naast poelier Le Coqc, wordt in de komende week gereed gemaakt voor de komst van […]
  • Optredens gevraagd voor Sinterklaasintocht15 september 2016 Optredens gevraagd voor Sinterklaasintocht De organisatie van de Goorse Sinterklaasintocht is op zoek naar mensen of groepen die op willen treden tijdens de intocht van Sinterklaas op zondag 13 november. Dan komt de Goedheiligman […]
  • Zie ginds staat de Sint op veilige afstand…4 december 2020 Zie ginds staat de Sint op veilige afstand… Corona schminkte ook het Sinterklaasfeest dit jaar behoorlijk af. Geen intocht in de Goorse haven en heel summier en coronaproof wat huis- of bedrijfsbezoekjes van de Goedheiligman en […]
  • Nauta met tekeningen naar de Sint…26 november 2020 Nauta met tekeningen naar de Sint… Burgemeester Nauta heeft een groot aantal tekeningen ontvangen van kinderen uit Goor en andere kernen in de Hof, die voor Sinterklaas bedoeld zijn. In verband met het Corona-virus was er […]