Welzijnswijzer Salut huis aan huis bezorgd

Welzijnsorganisatie Salut heeft een nieuwe Welzijnswijzer uitgebracht die huis aan huis bezorgd wordt- of is. Dit boekje is speciaal bedoeld voor senioren en mantelzorgers uit Goor en omgeving. De Welzijnswijzer is een handig bewaarexemplaar met daarin allerhande informatie over wonen, eten, praktische hulp, zorg, vervoer, geldzaken, activiteiten en levenseinde. “Salut is de plek waar mensen met een breed scala aan vragen terecht kunnen. De Welzijnswijzer is een extra middel om de groep senioren en de mensen om hen heen, zoals mantelzorgers, buren en (klein)kinderen te helpen bij het vinden van de juiste informatie.” aldus directeur Carien Knoop van Salut.

Tijdens een bijeenkomst eerder deze week werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Wim Knoop. Hij zet zich in voor het welzijn van de senioren in de gemeente Hof van Twente en kwam ook op het idee om een Welzijnswijzer uit te brengen. Wethouder Pieter van Zwanenburg sprak tijdens deze bijeenkomst over samenwerken in het belang van de inwoner: “Een deel van de senioren heeft moeite om rond te komen. Als gemeente doen we wat we kunnen om de regelingen die we hebben in te zetten voor onze inwoners. In deze Welzijnswijzer hebben we daarom ook aandacht voor een aantal van deze regelingen. De medewerkers van Salut hebben een belangrijke functie als het gaat om het signaleren van problemen. Door goed met elkaar af te stemmen kunnen we eerder actie ondernemen en worden onze inwoners uiteindelijk het best geholpen.”

Wie de Welzijnswijzer niet ontvangen heeft kan deze vanaf morgen ophalen bij Salut of bij het gemeentehuis.

Gerelateerde berichten

  • Nieuwe Welzijnswijzer van Salut11 juni 2020 Nieuwe Welzijnswijzer van Salut Welzijnsorganisatie Salut heeft een tweede editie van de Welzijnswijzer gemaakt. Daarin staat bijvoorbeeld in van welke regelingen eenieder in de Hof gebruik kan maken en waar vragen […]
  • Welzijnswijzer af te halen in gemeentehuis en bij Salut12 december 2017 Welzijnswijzer af te halen in gemeentehuis en bij Salut De nieuwe Welzijnswijzer is enkele weken geleden bezorgd bij ieder huishouden, als het goed is tenminste. Daarin, zoals eerder gemeld, informatie over zelfstandig blijven wonen, […]
  • Welzijnsorganisatie Salut breidt openingstijden uit23 augustus 2018 Welzijnsorganisatie Salut breidt openingstijden uit Welzijnsorganisatie Salut uit de Hof van Twente breidt per 1 september haar openingstijden uit. Dit om haar bereikbaarheid te vergroten. Zowel telefonisch als het kantoor aan de […]
  • Forse kritiek op welzijnsorganisatie Salut27 januari 2017 Forse kritiek op welzijnsorganisatie Salut Het botert nog niet tussen de Ouderenvereniging en de nieuwe welzijnsorganisatie Salut. Deze wordt verweten alles naar zich toe te willen trekken en van bovenaf de lakens uit te willen […]
  • Gratis cursus omgaan met dementie27 februari 2017 Gratis cursus omgaan met dementie Welzijnsorganisatie Salut organiseert een cursus van zes avonden voor mantelzorgers die mensen met dementie begeleiden. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over de […]