Winkel Doors Wide Open gaat sluiten

Doors Wide Open gaat in maart de winkel in het Goorse stadshart sluiten. De winkelruimte gaat plaats maken voor een ontmoetingsruimte van de stichting die ‘De Huiskamer’ gaat heten.  De winkel die in 2014 werd geopend heeft tot doel om inkomsten te genereren voor de kosten van hulpverlening aan minder bedeelden maar draait op dit moment rode cijfers. Volgens initiatiefnemer Seine Braakman komt dat door het toenemende aanbod aan winkels die net als Doors Wide Open woondecoratie- en kado-artikelen verkopen. “Met name de action heeft zijn assortiment fors uitgebreid en verkoopt tegen dumpprijzen.”

De winkelruimte wordt met wat kleine aanpassingen omgebouwd tot sociale ruimte. Braakman: “Hier kan men een kop koffie of thee nuttigen, een krantje lezen of een spelletje doen of gewoon even je zorgen delen en eenzaamheid aan de kant zetten. Een ontmoetingsplek dus voor iedereen die daar behoefte aan heeft.” Ook zal er enkele keren per week gekookt en gegeten en zullen er maaltijden worden bezorgd bij zieken, ouderen en hulpbehoevenden. De stichting bestaat van giften en donaties. Daarom komt er in “De Huiskamer” een sponsorwand waar bedrijven of instellingen voor 200 euro per jaar hun logo op kunnen plaatsen. Met deze inkomsten moeten de kosten van het nieuwe project betaald worden. Doors Wide Open steunt op dit moment 39 huishoudens binnen de Hof van Twente die op of onder het bestaansminimum leven.

Gerelateerde berichten