Vorkink komt met RTV Oost tot een schikking

De carriére van Rob Vorkink bij RTV Oost zit er na 1 februari, echt op. De 50-jarige Goorse onderzoeksjournalist kwam gisteren na afloop van een zitting in Almelo tot een schikking met de regionale omroep. Vorkink krijgt een kleine 30.000 euro en mag zich op straffe van een boete niet meer negatief uitlaten over RTV Oost op social media. Vorkink lag lange tijd overhoop met directeur Marcel Oude Wesselink waardoor een onwerkbare situatie ontstond. Ook waren er andere incidenten die leidden tot een breuk. Vorkink werkte 28 jaar bij RTV Oost. Wat hij nu gaat doen is nog ongewis.

 

 

Gerelateerde berichten

  • Vorkink aan de slag bij Follow the Money12 april 2018 Vorkink aan de slag bij Follow the Money Rob Vorkink gaat aan de slag bij Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek dat gevestigd is in Amsterdam en wordt geleid door oud-Quote-hoofdredacteur Eric Smit. Vorkink, […]
  • Rob Vorkink weg bij RTV Oost13 september 2017 Rob Vorkink weg bij RTV Oost Rob Vorkink is niet langer werkzaam voor RTV Oost. De wegen van de Goorse onderzoeksjournalist en de regionale omroep voor Overijssel scheiden per direct. Over de precieze aanleiding […]
  • Vorkink vrijgesproken7 december 2015 Vorkink vrijgesproken De Goorse journalist Rob Vorkink hoeft geen 250 euro boete te betalen naar aanleiding van het incident op A1 bij Holten begin dit jaar. De reporter van RTV Oost deed daar verslag van een […]
  • Schadevergoeding van 2000 euro voor Vorkink na A1-incident26 april 2016 Schadevergoeding van 2000 euro voor Vorkink na A1-incident Journalist Rob Vorkink krijgt een schadevergoeding. Dat heeft de rechter bepaald. De verslaggever van RTV Oost Vorkink krijgt ruim 2000 euro. Dit naar aanleiding van zijn vrijspraak na […]
  • Recalcitrant Rob Vorkink ziet Abraham7 september 2017 Recalcitrant Rob Vorkink ziet Abraham Hij wordt gehaat of geliefd. Nuance kent hij niet en grijs is hij dan ook nimmer. Toch heeft Rob Vorkink vandaag de mijlpaal van vijftig bereikt. De journalist uit Goor dook vorige week […]