Oald Goor: Hengevelderstraat rond 1840

De ontdekking van de oude muur in een pand aan de Hengevelderstraat heeft het enthousiasme getrokken van meerdere plaatsgenoten. Zo kreeg het Goors Historisch Museum veel reacties en ook wij van Goorsnieuws kregen een aantal mailtjes. Zo ook van Arie Bakker die het pand in de eerste helft van de negentiende eeuw nog op een prent heeft. Waarvan akte….

Gerelateerde berichten

  • Goors museum gaat verkopen12 november 2017 Goors museum gaat verkopen Het Goors Historisch Museum houdt komende zaterdag een verkoop van oude boeken, textiel en voorwerpen. Het gaat hierbij om dubbele exemplaren en dingen die niet, of niet meer, in de […]
  • Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij28 november 2016 Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij Er komt in het voorjaar een reünie van werknemers van de voormalige Twentsche Stoomblekerij. Zij worden op donderdag 29 december uitgenodigd in het Goors Historisch Museum om aan de hand […]
  • Historisch Museum zondag speciaal geopend voor afsluiting tentoonstelling27 januari 2016 Historisch Museum zondag speciaal geopend voor afsluiting tentoonstelling Het Goors Historisch Museum opent deze zondag 31 januari voor de gelegenheid een extra dag zijn deuren, ter afsluiting van de tentoonstelling 'van Oudheidkamer tot Erkend Museum en 150 […]
  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd…28 december 2016 Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd… De redactie van Oald Goor stuitte in de archieven van het Goors Historisch Museum op een prent die nu bijna twintig jaar geleden werd gemaakt tijdens Oudejaarsdag 1996 in de voormalige […]