Riekele Bijleveld kandidaat voor raadszetel CDA

Riekele Bijleveld is de nummer 8 op de nieuwe kieslijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De echtgenoot van minister van defensie Ank Bijleveld-Schouten staat op de achtste plek van de Christen Democraten die nu met negen zetels in de raad van de gemeente Hof van Twente zijn vertegenwoordigd. Bijleveld is één van de drie verkiesbare Gorenaren op de CDA-lijst. Pieter van Zwanenburg, nu wethouder, is de nummer twee na lijsttrekker Harry Scholten. Stephanie Smit bezet de 12e plek. De Goorse is de zus van Sander Smit die eerder een raadszetel opgaf om te gaan werken voor het Europees Parlement in Brussel. De kieslijst werd gisteravond vastgesteld tijdens een ledenvergadering in Diepenheim waarin ook de 95-jarige Johan Mensink werd gehuldigd. Hij werd onlangs nog Koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor het CDA en de katholieke kerk.

vlnr: Pieter van Zwanenburg, Stephanie Smit en Riekele Bijleveld

Gerelateerde berichten

  • Heeckerenleerlingen winnen tekenwedstrijd Europees Parlement12 maart 2018 Heeckerenleerlingen winnen tekenwedstrijd Europees Parlement Drie leerlingen van de Heeckerenschool zijn in de prijzen gevallen bij de landelijke tekenwedstrijd van het CDA voor de zogenoemde delegatiekalender van de EVP-fractie in het Europees […]
  • Afscheid Sander Smit in raadsvergadering29 oktober 2014 Afscheid Sander Smit in raadsvergadering Sander Smit heeft gisteravond afscheid genomen als raadslid van de gemeente Hof van Twente. De Goorse CDA-er moet zijn raadswerk opgeven omdat hij aan het werk gaat in Brussel. Daar wordt […]
  • Sander Smit stapt uit gemeenteraad11 oktober 2014 Sander Smit stapt uit gemeenteraad Het Goorse CDA-raadslid Sander Smit stapt uit de gemeenteraad. Smit is vanaf mei 2014 werkzaam in het Europees Parlement als beleidsmedewerker van europarlementariër Annie Schreijer-Pierik […]
  • Johan Mensink (98) overleden17 oktober 2020 Johan Mensink (98) overleden Hij was de geestelijk vader van veel Mariakapellen in Goor en wijde omgeving. Maar Johan Mensink, die in november 2017 nog een koninklijke onderscheiding ontving, is niet meer. Deze week […]
  • Kasparyan vijfde op kieslijst D6618 december 2017 Kasparyan vijfde op kieslijst D66 De lokale D66 zal tenminste vijf zetels moeten halen om een Goorse vertegenwoordiger in de gemeenteraad te hebben na de verkiezingen in maart volgend jaar. De slechts 18-jarige Sewak […]