Klaasen snel uitgeschakeld op WK Darts

Jelle Klaasen is in de eerste ronde van het Wereldkampioenschap Darts al in de eerste ronde uitgeschakeld en kan de kerst dus in Goor vieren. De Goorse darter moest in het Alexandra Palace in Londen zijn meerdere erkennen in landgenoot Jan Dekker en dat is een fikse tegenvaller voor Klaasen die als favoriet dit treffen begon. Klaasen begon uitstekend aan de partij door de eerste set afgetekend met 3-0 te winnen. Daarna kwam Dekker beter in het spel en liet Klaasen de nodige steken vallen. Bij de stand 1-2 in sets en 2-2 in legs besliste Dekker uiteindelijk de partij door dubbel 16 uit te gooien. Klaasen hekelde na afloop het publiek dat met name in de tweede set veelvuldig floot als hij aan de beurt was. “Maar dan nog had ik kansen genoeg om te winnen. Uiteindelijk ligt het aan mij. Ik gooide de dubbels niet.”