Hector nipt langs laagvlieger

Hector heeft zondagmiddag haar derde overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij Losser won de ploeg van Ate Relker met 1-2. Hector kwam in de eerste helft op achterstand, maar Maikel Rijnenberg en Mark Alink bogen de stand in Hectoriaans voordeel om. Door de overwinning blijven de groen-witten tweede in de vierde klasse A. Koploper DSVD won ook en behoudt twee punten voorsprong op Hector.

110220_GFC-Hector1

Hector begon sterk aan het duel met Losser, dat voorlaatste staat. De bezoekers lieten direct merken met niets minder dan drie punten genoegen te nemen. Hector nam het initiatief, maar kwam nog niet tot grote kansen. Toch was het wachten op de 0-1. Die viel echter aan de andere kant. Na een half uur spelen ontsnapte Julian Verweij en hij faalde oog in oog met Kolbe niet, 1-0. Hector ging op jacht naar de gelijkmaker, maar werd voor rust niet beloond.

In de kleedkamer stond een donderspeech van trainer Ate Relker te wachten. Dat had na rust effect. Hector leek wakker geschud en maakte meteen aanspraak op de aansluiting. Na tien minuten viel de gelijkmaker. Maikel Rijnenberg ging alleen door op de doelman van Losser en schoot met links via de binnenkant van de paal raak.

Hector wilde meer en drukte door. Al snel kregen de bezoekers een aantal opgelegde kansen, maar waren niet scherp in de afwerking. Mark Alink was dat twintig minuten voor tijd wel. De spits van de groen-witten werd door Cris Haverslag bediend, die na een goede actie een idem dito voorzet afleverde. Alink gleed de bal tegen de touwen.

In een slordige slotfase bleven grote kansen lange tijd uit. Losser hoopte op een punt, maar de vele voorzetten leverden geen doelpunten op. Maaikel Ruumpol kreeg uit de counter nog een goede mogelijkheid, maar besliste het duel niet definitief. Hector won wel weer en kon opnieuw drie punten bijschrijven. De Goorse vierdeklasser blijft tweede op de ranglijst.