Hof van Twente sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Als het aan de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente ligt wordt er zo snel mogelijk statiegeld geheven op plastic flesjes en blikjes. In de raadsvergadering werd een motie unaniem aangenomen waarin staat dat de gemeente zich aan moet sluiten bij de zogenoemde Statiegeldalliantie. Deze wil zoveel mogelijk partijen en gemeenten mobiliseren om de Tweede Kamer te bewegen om het plan tot uitvoer te laten komen. Door het heffen van statiegeld op alle flessen en blikken moet vooral de grote hoeveelheid zwerfafval afnemen en de gemeenten forse besparingen opleveren. In landen als Duitsland en Noorwegen wordt al langer statiegeld geheven op plastic en blik.

Gerelateerde berichten

  • Geen diepgravend onderzoek naar misstanden asbestsanering21 februari 2018 Geen diepgravend onderzoek naar misstanden asbestsanering Er komt geen uitgebreid onderzoek naar aanleiding van de klachten die bewoners uitten tijdens een hoorzitting over de asbestsanering op 't Gijmink. Drie moties van de PvdA, […]
  • PvdA-motie aangenomen, Doesgoor toch teleurgesteld18 oktober 2017 PvdA-motie aangenomen, Doesgoor toch teleurgesteld Het leek erop dat de PvdA gisteravond bij monde van fractievoorzitter Rijkens een stevige lans zou breken om meer subsidie voor wijkvoorziening 't Doesgoor te realiseren maar zover kwam […]
  • Motie naar aanleiding van asbesthoorzitting20 februari 2018 Motie naar aanleiding van asbesthoorzitting De vier politieke partijen die afgelopen woensdag een bijeenkomst over de problematiek rond de asbestsanering in 't Gijmink hebben georganiseerd komen in de gemeenteraad met een motie […]
  • Groenlinks stelt vragen over verduurzaming evenementen18 september 2019 Groenlinks stelt vragen over verduurzaming evenementen De fractie van Groenlinks in de gemeente Hof van Twente heeft een aantal vragen gesteld aan het college van B&W over het verduurzamen van evenementen zoals het School- en Volksfeest […]
  • Drankkartons en blik vanaf 1 mei bij plastic25 april 2015 Drankkartons en blik vanaf 1 mei bij plastic Inwoners van Goor en de rest van de gemeente Hof van Twente kunnen vanaf 1 mei hun drankkarton en blik bij het plastic verpakkingsafval kwijt. Afvalverwerker Twente Mileu pleitte al langer […]