Fris van start in nieuwe jaar met loopclinic AV Goor

Met de kerstkilo’s er weer bij op en vol goede voornemens, zullen velen 2018 goed willen beginnen. Sportief vaak ook. Mede daarom begint AV Goor ’75 op maandag 8 januari aanstaande weer met een nieuwe hardloopclinic. Wil jij ook hardlopen, maar weet je niet waar te beginnen? Dan ben je bij de Goorse atletiekvereniging, waar de nadruk bij de volwassenen ook op de loopgroepen ligt, aan het juiste adres. Gedurende twaalf weken wordt toegewerkt naar het uitlopen van een vijf of tien kilometer loopevenement.

De vijf en tien kilometer van de ‘Halve van Hengelo’ zijn ditmaal de afstanden waar tijdens de clinic naartoe wordt gewerkt. Daarbij wordt in twee groepen getraind. Een groep met beginners die zich richten op het uitlopen van de vijf kilometer en een groep met wat meer ervaren lopers die gaat voor de tien kilometer. Getraind wordt op maandag- en woensdagavond. Daarnaast worden in de weekenden geregeld gratis extra duurlopen aangeboden. Informatie is te vinden op de website van AV Goor ’75, waar je je ook kunt opgeven.

Foto: In het verleden werkten al vaker groepen toe naar deelname aan een loopevenement. Zoals hier de groep die eind 2016 in Borne deelnam aan de Winter Step One Loop.