Burgemeester Nauta: Niemand buiten sluiten

In de kersttoespraak van burgemeester Ellen Nauta ging het deze keer over het buiten sluiten van mensen. Zo vertelt ze in een iets meer dan zeven minuten durend relaas over haar ervaringen tijdens een zomerse reis met gehandicapten, één van de oudste inwoners in de gemeente Hof van Twente en de plek die vluchtelingen nu innemen in de maatschappij ten opzichte van een jaar geleden. Nauta pleit voor meer toegankelijkheid voor gehandicapten, minder druk voor mantelzorgers, meer middelen voor zorg en een plek voor iedereen zonder dat er mensen buiten de boot vallen. Dit aan de hand van het kerstverhaal zoals het elk jaar verteld wordt. De kersttoespraak van Ellen Nauta werd vanochtend uitgezonden op Hofstreek FM en morgen herhaald. De toespraak is ook online terug te luisteren. Dat kan via deze LINK.

Gerelateerde berichten