Goorse raadsleden en jongeren op stembureau gewenst

De poll op deze site laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Als het aan Goor ligt zitten er na de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande, meer Gorenaren in de raad dan nu het geval is. Maar liefst 75% van de stemmers denkt dat het goed is voor Goor dat meer mensen uit het Twentse Haagje vertegenwoordigd zijn. Het overige kwart denkt niet dat het veel invloed heeft. De Stadsraad deed al eerder een oproep voor meer Gorenaren in de raad. De gemeente Hof van Twente wil graag jongeren betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum op 21 maart volgend jaar. Om die reden is de gemeente op zoek naar jonge mensen (vanaf 18 jaar) die op een stembureau willen helpen of behulpzaam willen zijn bij het tellen van de stemmen.

De stembureauleden zijn om 6.45 uur aanwezig. Na 21.00 uur blijven de stembureauleden om de stemmen te tellen. Dit duurt tot het moment waarop alle stemmen geteld zijn. Ieder stembureau bestaat uit 5 leden waarvan er telkens 3 aanwezig moeten zijn. Er wordt volgens een rooster gewerkt. De vergoeding voor een stembureaulid is € 140,00.

Na 21.00 uur zijn er tellers nodig om te helpen bij het tellen van de stemmen. Tellers moeten vanaf 20:30 uur aanwezig zijn tot het moment waarop de stemmen geteld zijn. Een teller ontvangt € 25,00. Donderdag 22 maart worden alle stemmen nog eens nageteld in het gemeentehuis. Dit is vanaf 08:30 uur tot alle stemmen geteld zijn. Dat zal rond 15:00 uur zijn. Hier staat een vergoeding van € 80,00 tegenover. Wie zich geroepen voelt kan zich aanmelden via ln.etnewtnavfohnull@uaerubmets.