Groen Links wil lokale proef met basisinkomen

De lokale afdeling van Groen Links wil in de Hof van Twente een proef met een zogenoemd basisinkomen voor mensen die nu in de bijstand zitten. Daarover wordt in Nederland al jaren gepraat en Groen Links is voorstander van een dergelijke regelarme bijstand. Daarnaast wil de lokale fractie in het kader van ‘eerlijk delen’ een Stichting Urgente Noden die binnen een etmaal kan reageren op acute financiële nood. Groen Links doet op 21 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Hof en is een samenwerking aangegaan met de linkse fracties van de PvdA en de SP (GPS). In gezamenlijkheid organiseren deze partijen op donderdag 25 januari een bijeenkomst over het basisinkomen in de Goorse Reggehof. Johan Luijendijk, initiatiefnemer van het Burgerinitiatief Basisinkomen 2018, is dan één van de sprekers. De bijeenkomst in de foyer begint om 20:00 uur.

Koploperteam Groen Links Hof van Twente met vlnr: William Sanchez, Mignon Sanchez-Gerritsjans en Bert Eggink

Gerelateerde berichten