Monumentale bomen in de Gondalaan tegen de vlakte

De rij met grote monumentale eiken aan de Gondalaan wordt in zijn geheel gekapt. De gemeente Hof van Twente heeft daarover de buurtbewoners per brief geïnformeerd. De bomenkap is volgens de gemeente noodzakelijk omdat de bermen vervuild zijn met asbest en moeten worden gesaneerd. Onder de omwonenden is onrust ontstaan over de bomenkap. Zij willen het liefst de bomen behouden en anders laten vervangen door andere grote bomen. Komende donderdag, 11 januari, is er in zaal De Bebsel een bijeenkomst voor de buurtbewoners. Wethouder Harry Scholten gaat dan de plannen toelichten en zal vragen beantwoorden.

Gerelateerde berichten

  • PvdA mengt zich ook in bomendiscussie10 januari 2018 PvdA mengt zich ook in bomendiscussie De lokale Partij van de Arbeid wil dat er wordt gekeken of de monumentale eiken in de Gondalaan toch behouden kunnen blijven. Fractievoorzitter Fred Rijkens roept ook andere partijen op om […]
  • Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie11 januari 2018 Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie Het was een uiterst lastige avond voor wethouder Harry Scholten vanavond. Hij kreeg een spervuur aan vragen en kritiek in zaal De Bebsel van bewoners van de Gondalaan, Oude Haaksbergerweg […]
  • Tegenstanders bomenkap schakelen bekende professor in16 maart 2018 Tegenstanders bomenkap schakelen bekende professor in Het comité dat zich verzet tegen de voorgenomen bomenkap in de Gondalaan heeft Professor Doctor Ira Helsloot in de arm genomen om aan te tonen dat er andere mogelijkheden zijn dan het […]
  • Extra raadsvergadering over bomenkap12 januari 2018 Extra raadsvergadering over bomenkap De discussie rondom het voornemen om 94 monumentale eiken te kappen aan de rand van Goor zal op korte termijn ook in raadsbreed gevoerd gaan worden. PvdA-fractievoorzitter Rijkens heeft […]
  • Hoorzitting over uitvoering asbestsanering30 januari 2018 Hoorzitting over uitvoering asbestsanering Vier lokale politieke partijen gaan een bijeenkomst organiseren waarbij de uitvoering van de asbestsanering in Goor centraal staat. De PvdA, SP, D66 en Gemeente Belangen hebben voor […]