Monumentale bomen in de Gondalaan tegen de vlakte

De rij met grote monumentale eiken aan de Gondalaan wordt in zijn geheel gekapt. De gemeente Hof van Twente heeft daarover de buurtbewoners per brief geïnformeerd. De bomenkap is volgens de gemeente noodzakelijk omdat de bermen vervuild zijn met asbest en moeten worden gesaneerd. Onder de omwonenden is onrust ontstaan over de bomenkap. Zij willen het liefst de bomen behouden en anders laten vervangen door andere grote bomen. Komende donderdag, 11 januari, is er in zaal De Bebsel een bijeenkomst voor de buurtbewoners. Wethouder Harry Scholten gaat dan de plannen toelichten en zal vragen beantwoorden.

Gerelateerde berichten

  • PvdA mengt zich ook in bomendiscussie10 januari 2018 PvdA mengt zich ook in bomendiscussie De lokale Partij van de Arbeid wil dat er wordt gekeken of de monumentale eiken in de Gondalaan toch behouden kunnen blijven. Fractievoorzitter Fred Rijkens roept ook andere partijen op om […]
  • Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie11 januari 2018 Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie Het was een uiterst lastige avond voor wethouder Harry Scholten vanavond. Hij kreeg een spervuur aan vragen en kritiek in zaal De Bebsel van bewoners van de Gondalaan, Oude Haaksbergerweg […]
  • Extra raadsvergadering over bomenkap12 januari 2018 Extra raadsvergadering over bomenkap De discussie rondom het voornemen om 94 monumentale eiken te kappen aan de rand van Goor zal op korte termijn ook in raadsbreed gevoerd gaan worden. PvdA-fractievoorzitter Rijkens heeft […]
  • Gondalaan en Oude Haaksbergserweg worden tijdelijk éénrichtingswegen12 april 2017 Gondalaan en Oude Haaksbergserweg worden tijdelijk éénrichtingswegen In de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld. De maatregel geldt in ieder geval tot medio 2018 en heeft te maken met de bodemsanering op 't […]
  • Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W7 oktober 2016 Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W Er is veel over te doen maar het college van B&W wil sowieso doorgaan met de ambitie om te komen tot een volledig duurzame gemeente in 2035. In de programmabegroting voor volgend jaar […]