Bejaarde man bestolen van spaargeld na babbeltruc

Een bewoner van de Kwartelstraat is dinsdagochtend op brutale wijze bestolen van zijn spaargeld. De bejaarde Gorenaar opende de deur voor een man die zich voordeed als medewerker van een gasbedrijf en beweerde dat er een gaslek in zijn huis was. Vervolgens zei hij iets te moeten testen in het huis, waarna de nepmedewerker het spaargeld van de man heeft weggenomen. De politie is op zoek naar mensen die de man wellicht hebben gezien en heeft een signalement verspreid. 

Het gaat om een Nederlandse man van tussen de 25 en 27 jaar oud met een gezet postuur en ongeveer 1.85 meter lang. De man heeft donkerblond kort haar, droeg een groen/blauwe jas en kwam over als vriendelijke jongen die vlot sprak. Mensen die de man misschien hebben gezien tussen 9.00 uur en 10.00 uur, of hem in een auto hebben zien rijden, kunnen zich melden via sociale media bij de Politie Hof van Twente of via telefoonnummer 0900-8844.

De politie blijft waarschuwen voor dit soort babbeltrucs: laat een onbekend iemand nooit je huis binnen en vraag altijd om een legitimatiebewijs. Bij twijfel, bel de politie.

Gerelateerde berichten

  • Politie bezoekt ouderen om te waarschuwen voor babbeltrucs26 januari 2018 Politie bezoekt ouderen om te waarschuwen voor babbeltrucs De wijkagenten in Goor gaan deze dagen op huisbezoek om inwoners te waarschuwen voor oplichters die middels een babbeltruc proberen binnen te komen om te stelen. De agenten leggen uit wat […]
  • Man opgepakt na diefstal sixpack bier bij Albert Heijn15 januari 2019 Man opgepakt na diefstal sixpack bier bij Albert Heijn Een opmerkelijke diefstal bij de Albert Heijn in Goor. Daar werd afgelopen vrijdag een sixpack bier ontvreemd. Lang kon de man echter niet genieten van zijn gerstenat, want de dorstige […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Man (69) pleegt diefstal voor politiebureau8 oktober 2014 Man (69) pleegt diefstal voor politiebureau In Goor is gisteren een 69-jarige man aangehouden na een wel erg koddig en brutaal incident. De man op leeftijd greep namelijk de portemonnee uit de tas van een slachtoffer vlák voor het […]
  • Bejaarde (82) bestolen van handtas en geld2 oktober 2014 Bejaarde (82) bestolen van handtas en geld Een 82-jarige bewoonster uit Goor is gistermiddag op zeer laffe en brute wijze bestolen van haar handtas. Tijdens het winkelen in een supermarkt aan het Jannink werd ze aangesproken door […]