André Dekker slijpt exclusieve rookkwarts

Hij heeft weer een voltreffer. De Goorse fossielenverzamelaar André Dekker. Hij slijpt gemiddeld zeker één bijzondere steen per jaar. En in de eerste maand van het jaar 2018 deelt hij deze ontdekking. Het gaat deze keer om een grote facetgeslepen rookkwarts uit Minas Gerais in Brazilië. Normaal gesproken zijn dit robotmatig geslepen exemplaren. “Deze steen is naar alle waarschijnlijkheid de grootste die ooit handmatig door een Nederlander op nationale bodem is geslepen”, laat Dekker weten. Toch is het wellicht zijn laatste kunstje.  “Deze steen zal voorlopig de laatste zijn in de reeks, want ik ben van plan om minder te gaan slijpen”, besluit Dekker.

Steen

Herkomst: Minas Gerais, Brazilië
Aanschafprijs ruw kristal: €120,-
Totale slijptijd: met tussenpozen ong. 1,5 maand
Aantal facetten: 337
Gewicht: 325 karaat (65 gram)
Diameter: 42 mm
Slijpuitvoering: hoofdzakelijk trapslijpsel
Zuiverheid: zeer zuiver
Waarde: lastig te bepalen voor iets wat een record is

Gerelateerde berichten

  • Dekker slijpt wederom unieke steen27 maart 2017 Dekker slijpt wederom unieke steen De Goorse stenenslijper André Dekker kan weer een uniek juweeltje toevoegen aan zijn indrukwekkende collectie. Hij is er in geslaagd een zogenoemde Rosekwarts te slijpen die voor zover […]
  • Versteende boomstam voor even in Goor25 september 2018 Versteende boomstam voor even in Goor Hij drukt zijn neus weer aan het venster van het Goorse digitale thuis. Fossielenverzamelaar André Dekker. Hij wist afgelopen week namelijk een fors gezaagd stuk van een versteende […]
  • Verzamelaar Dekker ontdekt uniek Tijgeroog30 maart 2016 Verzamelaar Dekker ontdekt uniek Tijgeroog André Dekker heeft weer eens een bijzondere ontdekking gedaan. De Goorse fossielenverzamelaar heeft een drie-kleurig Tijgeroog aan zijn imposante verzameling toegevoegd. De steen, die hij […]
  • Ruut te Velthuis vertrekt bij De Reggehof31 augustus 2017 Ruut te Velthuis vertrekt bij De Reggehof Ruut te Velthuis vertrekt per 1 oktober 2017 bij De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente. De 52-jarige Gorenaar gaat in Utrecht de functie van hoofd muziek bekleden bij het Utrechts […]
  • Duizenden euro’s schade na brute inbraak boven Buddy’s13 december 2015 Duizenden euro’s schade na brute inbraak boven Buddy’s Een brutale inbraak met een riante buit vannacht bij de Buddy’s. Terwijl in de achterzaal en in het café de uitbaters druk aan het werk zijn én er volop feest wordt gevierd, sluipen […]