Duurzaamheidscoach Rolf Rouweler moet bedrijven helpen

Gorenaar Rolf Rouweler gaat bedrijven in ’t Twentse Haagje en de overige kernen helpen bij het verduurzamen. De gemeente heeft hem aangesteld als Energiecoach Bedrijven. De onafhankelijke coach helpt ondernemers te verduurzamen en in veel gevallen geld te besparen op de energierekening. Zo adviseert hij organisaties bij het besparen op energieverbruik, besparen op energiekosten of duurzaam opwekken van eigen energie. De bedoeling is dat de coach vijftig bedrijven in 2018 voorziet van advies en daar waar nodig bijstaat om de besparende maatregelen te nemen. Op donderdag 15 februari organiseert de Energiecoach Bedrijven samen met de gemeente een inloopavond voor ondernemers.

De Energiecoach Bedrijven past binnen de strategie van de gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn. “We merken dat ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om energie besparen of opwekken, waardoor energiebesparende maatregelen blijven liggen’, aldus wethouder Wim Meulenkamp die onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. “Dat is jammer, want we moeten allemaal ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze gemeente. En het is natuurlijk altijd zonde om als ondernemer geld te laten liggen.”

Nauwe samenwerking
Energiecoach Rolf Rouweler: “Als Energiecoach Bedrijven werk ik nauw samen met de Innovatieadviseur, die ook in opdracht werkt van de gemeente. Waar ik adviseer over de inkoop en het beheer van energie en de maatregelen die energie besparen of opwekken, is het de innovatieadviseur die alles weet over eventuele subsidies die we daarbij kunnen inzetten. Tel daarbij op de korte lijntjes met de gemeente en we kunnen een gedegen advies voor ondernemers geven.”

Informatieavond
Op donderdag 15 februari organiseert de Energiecoach Bedrijven samen met de gemeente een inloopavond voor ondernemers. Vanaf 19:30 uur zijn belangstellenden welkom in Herberg de Pol.