Duurzaamheidscoach Rolf Rouweler moet bedrijven helpen

Gorenaar Rolf Rouweler gaat bedrijven in ’t Twentse Haagje en de overige kernen helpen bij het verduurzamen. De gemeente heeft hem aangesteld als Energiecoach Bedrijven. De onafhankelijke coach helpt ondernemers te verduurzamen en in veel gevallen geld te besparen op de energierekening. Zo adviseert hij organisaties bij het besparen op energieverbruik, besparen op energiekosten of duurzaam opwekken van eigen energie. De bedoeling is dat de coach vijftig bedrijven in 2018 voorziet van advies en daar waar nodig bijstaat om de besparende maatregelen te nemen. Op donderdag 15 februari organiseert de Energiecoach Bedrijven samen met de gemeente een inloopavond voor ondernemers.

De Energiecoach Bedrijven past binnen de strategie van de gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn. “We merken dat ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om energie besparen of opwekken, waardoor energiebesparende maatregelen blijven liggen’, aldus wethouder Wim Meulenkamp die onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. “Dat is jammer, want we moeten allemaal ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze gemeente. En het is natuurlijk altijd zonde om als ondernemer geld te laten liggen.”

Nauwe samenwerking
Energiecoach Rolf Rouweler: “Als Energiecoach Bedrijven werk ik nauw samen met de Innovatieadviseur, die ook in opdracht werkt van de gemeente. Waar ik adviseer over de inkoop en het beheer van energie en de maatregelen die energie besparen of opwekken, is het de innovatieadviseur die alles weet over eventuele subsidies die we daarbij kunnen inzetten. Tel daarbij op de korte lijntjes met de gemeente en we kunnen een gedegen advies voor ondernemers geven.”

Informatieavond
Op donderdag 15 februari organiseert de Energiecoach Bedrijven samen met de gemeente een inloopavond voor ondernemers. Vanaf 19:30 uur zijn belangstellenden welkom in Herberg de Pol.

Gerelateerde berichten

  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • De Reggehof slaat handen ineen met kleine theaters25 september 2014 De Reggehof slaat handen ineen met kleine theaters De Reggehof heeft een samenwerkingsverband gesloten met negentien andere kleine theaters in Overijssel. Onder de noemer 'Theater, daar ga je voor zitten' hopen de theaters elkaar te […]
  • Nauta geeft fouten toe in proces windmolenparken5 januari 2017 Nauta geeft fouten toe in proces windmolenparken Burgemeester Ellen Nauta heeft vanavond in haar nieuwjaarstoespraak toegegeven dat het College van B&W te snel is meegegaan in de plannen van Wolff Energie om een aantal […]
  • Goor verdeeld over windmolens op industrieterreinen22 december 2016 Goor verdeeld over windmolens op industrieterreinen Het was een voorstel van de lokale PvdA om windmolens te plaatsen op industrieterreinen zoals het Goorse Zenkeldamshoek. Eerder werd een plan afgeschoten voor de bouw van een windturbine […]
  • PvdA plan weggestemd…19 september 2013 PvdA plan weggestemd… Het plan van de lokale PvdA-fractie om de financiële reserves in te zetten voor duurzame energie heeft weinig draagvlak. Nadat andere politieke partijen het voorstel van voorman Rijkens al […]