Extra raadsvergadering over bomenkap

De discussie rondom het voornemen om 94 monumentale eiken te kappen aan de rand van Goor zal op korte termijn ook in raadsbreed gevoerd gaan worden. PvdA-fractievoorzitter Rijkens heeft namens zijn partij samen met de SP burgemeester Nauta opdracht gegeven om een extra gemeenteraadsvergadering over dit onderwerp uit te schrijven. Daarvoor zijn tenminste vijf raadsleden nodig en met de bundeling van de PvdA en SP (6 leden) is dat dus voldoende. Overigens waren alle partijen die zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad gisteren aanwezig tijdens de drukbezochte discussie-avond. Ook burgemeester Nauta was aandachtig toeschouwer.

De haast die wethouder Harry Scholten heeft volgens PvdA-voorman Rijkens een heel andere oorzaak dan het acute gevaar voor de volksgezondheid en dat is de druk van de provincie om vaart te maken met dit project. Ook bestaat er volgens het risico dat subsidies wegvallen als het allemaal te lang gaat duren. “Ik vind het om eerlijk te zijn geen nette manier van het College om met deze onjuiste voorstelling van feiten nu de discussie te voeren. Eigenlijk zeg je dat de actievoerders onverantwoorde risico’s nemen met de gezondheid van mede-inwoners en dat klopt natuurlijk niet. Ik vind ook dat de wethouder dat argument zo snel mogelijk van tafel moet nemen.” stelt Rijkens die gisteren ook in de Gondalaan was om met omwonenden in gesprek te gaan (foto onder). De SP schaart zich dus als eerste achter de kritische houding van de PvdA en de buurtbewoners en wil naast een onderzoek naar alternatieven ook een raming zien van de kapitaalvernietiging als de 94 bomen daadwerkelijk tegen de vlakte gaan.

 

Gerelateerde berichten

  • PvdA schakelt provincie in voor behoud bomen22 januari 2018 PvdA schakelt provincie in voor behoud bomen De lokale PvdA-fractie heeft Annemiek Wissink, lid van gedeputeerde staten van de provincie Overijssel ingeschakeld om het provinciale college te bewegen zich in te spannen voor behoud van […]
  • Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie11 januari 2018 Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie Het was een uiterst lastige avond voor wethouder Harry Scholten vanavond. Hij kreeg een spervuur aan vragen en kritiek in zaal De Bebsel van bewoners van de Gondalaan, Oude Haaksbergerweg […]
  • Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid…12 maart 2018 Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid… Een verrassende uitslag van de poll op onze site over de voorgenomen bomenkap in de Gondalaan, Oude Haaksbergweg en Haaksbergerweg. Maar liefst 49% van de stemmers vindt dat alles moet […]
  • Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer9 juli 2018 Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer De kans is groot dat een deel van de Gondalaan straks moet worden ingericht als éénrichtingsweg. Dat staat in stukken die het college van B&W heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Om het […]
  • Bewoners vrezen alsnog massale bomenkap Gondalaan13 september 2018 Bewoners vrezen alsnog massale bomenkap Gondalaan Bewoners van de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg zijn bang dat de lange rij monumentale eiken alsnog zal worden gekapt. Dit ondanks eerdere overeenstemming over het behoud van het […]