ZGT wil weg uit Goor

De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is van plan om te vertrekken uit Goor. Dat schrijft de regionale krant TC/Tubantia. Het ZGT wil de buitenpoliklinieken die het in Goor én Nijverdal heeft, gaan sluiten omdat er bezuinigd moet worden. Ook de röntgenbus die in Goor vaak bij Medisch Centrum De Oliphant (foto) staat, komt volgens de nieuwste plannen niet meer in de Stationslaan te staan. De Twentse Ziekenhuisgroep moet tussen de 10 en 15 miljoen euro bezuinigen. Het besluit staat nog niet vast maar lijkt er dus wel aan te komen. Als het ZGT vertrekt uit Goor betekent dat voor patienten uit het Twentse Haagje dat er voor veel behandelingen- en controles die eerder in Goor gedaan konden worden, weer moet worden uitgeweken naar Almelo of Hengelo.

Gerelateerde berichten

  • SP uit zorgen over vertrek ZGT uit Goor14 januari 2018 SP uit zorgen over vertrek ZGT uit Goor De lokale SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Hof van Twente over het voorgenomen vertrek van de Ziekenhuis Groep Twente uit Goor. […]
  • Geen spoedeisende hulp meer in Hengelo24 januari 2018 Geen spoedeisende hulp meer in Hengelo Gorenaren die spoedeisende medische hulp nodig hebben kunnen daarvoor vanaf 1 april aanstaande niet meer terecht in Hengelo. Patiënten die acuut hulp nodig hebben moeten dan allemaal naar […]
  • Henk Dikkers vindt Goorse ambulance in Egypte30 oktober 2016 Henk Dikkers vindt Goorse ambulance in Egypte Hij was zeer verrast toen hij aankwam in Egypte om daar zijn werk als operatie-assistent te doen via ZGT Overzee. Gorenaar Henk Dikkers ontwaardde in Qena, ten Oosten van Luxor, een […]
  • In de file voor de griepprik24 oktober 2016 In de file voor de griepprik Honderden Gorenaren stonden vanavond in de rij voor de jaarlijkse griepprik. Bij Medisch Centrum De Oliphant was vanavond de eerste mogelijkheid voor de Gorenaren om zich klaar te stomen […]
  • Geen extra geld voor ziekenhuiszorg8 februari 2018 Geen extra geld voor ziekenhuiszorg De gemeente gaat geen geld uittrekken om ziekenhuiszorg in Goor te handhaven. Dat antwoordt het college van Burgemeester en Wethouders op vragen van de SP over het sluiten van de […]