630.000 euro voor statushouders, waar gaat het geld naartoe?

Hoe wordt het geld in Goor en de overige kernen besteed bij de opvang van in totaal 150 statushouders? Een vraag die leeft bij veel gemeenteraadsleden. De gemeente heeft middels een infographic kenbaar gemaakt hoe de 630.000 euro, grotendeels opgehoest door het rijk, wordt ingezet. Zo gaat er bijvoorbeeld 100.000 euro naar ondersteunend onderwijs, 45.000 euro naar gezondheid en wordt er 190.000 euro ingezet om de taal aan de man te brengen. Kijk hier voor een volledig overzicht.

Gerelateerde berichten

  • PvdA wil duidelijkheid over statushouders23 augustus 2022 PvdA wil duidelijkheid over statushouders De plaatselijke PvdA wil van het college van B&W duidelijkheid over de plekken waar in Goor en Delden statushouders zijn gevestigd en welke afspraken er met de Rijksoverheid zijn […]
  • Hof voldoet nog lang niet aan doelstelling huisvesten statushouders26 mei 2022 Hof voldoet nog lang niet aan doelstelling huisvesten statushouders De gemeente Hof van Twente voldoet nog lang niet aan de eis van het rijk om voor 1 juli veertig statushouders te huisvesten. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Er zijn tot op heden […]
  • Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen24 juli 2017 Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen De leden van de Lions Club Goor-Markelo-Diepenheim hebben vanaf het begin van dit jaar 15 laptops bijeen gebracht die kunnen worden gebruikt door vluchtelingen in Goor en omgeving. De […]
  • Meer begeleiding voor statushouders10 juni 2016 Meer begeleiding voor statushouders Statushouders die worden gehuisvest in Goor en omgeving krijgen meer begeleiding. De bestaande overeenkomst met Vluchtelingenwerk die de gemeente Hof van Twente heeft wordt herzien. De […]
  • Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek28 april 2016 Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek Wel of geen windmolen op het terrein naast Bruins&Kwast op industrieterrein Zenkeldamshoek ? Ondernemers vinden het een prima plan, omwonenden zijn er minder gelukkig mee. Het plan van […]