630.000 euro voor statushouders, waar gaat het geld naartoe?

Hoe wordt het geld in Goor en de overige kernen besteed bij de opvang van in totaal 150 statushouders? Een vraag die leeft bij veel gemeenteraadsleden. De gemeente heeft middels een infographic kenbaar gemaakt hoe de 630.000 euro, grotendeels opgehoest door het rijk, wordt ingezet. Zo gaat er bijvoorbeeld 100.000 euro naar ondersteunend onderwijs, 45.000 euro naar gezondheid en wordt er 190.000 euro ingezet om de taal aan de man te brengen. Kijk hier voor een volledig overzicht.

Gerelateerde berichten

  • Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen24 juli 2017 Lions Club schenkt laptops aan vluchtelingen De leden van de Lions Club Goor-Markelo-Diepenheim hebben vanaf het begin van dit jaar 15 laptops bijeen gebracht die kunnen worden gebruikt door vluchtelingen in Goor en omgeving. De […]
  • Meer begeleiding voor statushouders10 juni 2016 Meer begeleiding voor statushouders Statushouders die worden gehuisvest in Goor en omgeving krijgen meer begeleiding. De bestaande overeenkomst met Vluchtelingenwerk die de gemeente Hof van Twente heeft wordt herzien. De […]
  • Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek28 april 2016 Goor verdeeld over windmolen op Zenkeldamshoek Wel of geen windmolen op het terrein naast Bruins&Kwast op industrieterrein Zenkeldamshoek ? Ondernemers vinden het een prima plan, omwonenden zijn er minder gelukkig mee. Het plan van […]
  • PvdA achter verontruste Tuindorpbewoners8 april 2016 PvdA achter verontruste Tuindorpbewoners De lokale fractie van de Partij van de Arbeid is het eens met de verontruste Tuindorpbewoners dat er geen 12 jonge statushouders moeten worden ondergebracht in de voormalige […]
  • Jonge vluchtelingen in voormalige peuterspeelzaal op Tuindorp5 april 2016 Jonge vluchtelingen in voormalige peuterspeelzaal op Tuindorp In de voormalige peuterspeelzaal op 't Tuindorp naast de Laarschool worden vanaf begin juni 12 jonge statushouders met een verblijfsvergunning ondergebracht. Het gaat om jongeren van 15 […]