Hector ontsnapt tegen Mediterraneo

Hector heeft vanmiddag op de valreep drie punten gepakt tegen middenmotor Mediterraneo. Op eigen veld was een laat doelpunt van Cristian Haverslag genoeg voor de overwinning, 2-1. Hector verdiende de zege niet, maar had het geluk van een ploeg in vorm. Doordat de groen-witten de volle buit pakten doen ze nog volop mee voor het kampioenschap. Volgende week staat de kraker in de vierde klasse A op het programma. Dan gaat de ploeg van trainer Ate Relker op bezoek bij koploper DSVD.

hectormedi1

Hector moest het op sportpark ’t Doesgoor stellen zonder spits Mark Alink, die met een lichte knieblessure langs de kant bleef. Ook kon Ate Relker niet beschikken over Thijmen Damveld en Cuno Wittrock die een weekend weg waren. Verder was iedereen fit aan Hectoriaanse kant.

De thuisploeg vloog uit de startblokken op eigen veld. Al na een paar minuten lag de bal in het net. Een voorzet van Maaikel Ruumpol werd slecht verwerkt door de verdediging van Mediterraneo, waarna Maikel Rijnenberg de bal in de hoek kon plaatsen, 1-0. Na de openingstreffer liet Hector zich terugzakken en dat leverde het initiatief voor de bezoekers op. Na twintig minuten werden zij beloond. Na een verdedigingsfout kon Nihat Alp alleen op Hector-doelman Daniel Kolbe af en hij faalde niet, 1-1.

hectormedi2

De Enschedeërs leken nog voor de thee een voorsprong te nemen in Goor. Mediterraneo bleef de betere en kreeg een aantal mogelijkheden. Hector was van slag na de gelijkmaker en speelde slordig. Mediterraneo profiteerde, maar miste een goede kopkans en had pech dat met een schot de lat boven Kolbe werd geraakt.

Na rust bleven de bezoekers de bovenliggende partij. Hector kwam opnieuw goed weg, nadat Mediterraneo opnieuw het aluminium trof. Een hard schot belandde op de paal. Na zo’n 25 minuten in de tweede helft kwam Hector beter in het spel. Behoudens een paar schoten van buiten de zestien werd de thuisploeg echter niet gevaarlijk. Tot vlak voor tijd. Christian Haverslag mocht vanaf een kleine twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Via een speler van Mediterraneo vloog de bal in het doel, zodat Hector toch de volle buit pakte.

hectormedi3

Het gat met koploper DSVD blijft na de overwinning vijf punten. Hector heeft een wedstrijd minder gespeeld. De groen-witten moeten tegen ’t Centrum met vijf minuten op de klok een 2-0 voorsprong verdedigen. Volgende week zondag wacht de kraker tegen DSVD, dat ook nog twee keer nummer drie Borne treft.

Foto’s: Dick van der Hout