Geen spoedeisende hulp meer in Hengelo

Gorenaren die spoedeisende medische hulp nodig hebben kunnen daarvoor vanaf 1 april aanstaande niet meer terecht in Hengelo. Patiënten die acuut hulp nodig hebben moeten dan allemaal naar Almelo. Dat heeft ZGT-bestuursvoorzitter Ton Ruikes bekend gemaakt. Bij RTV Oost zei hij dat, in het kader van de bezuinigingen, dat de ziekenhuizen in Hengelo en Almelo een ‘eigen afzonderlijk zorgpakket’ toegewezen krijgen.

De klinische cardiologie, Cardio Care Unit) en de Eerste Hart Hulp verplaatsen eveneens naar Almelo. De fast-track poli cardiologie blijft wel in Hengelo, ook voor patiënten uit Almelo. De dagbehandelingen oogheelkunde, KNO en kaakchirurgie worden naar Hengelo verplaatst. Eerder maakte de bestuursvoorzitter bekend dat ZGT ook de behandelingen in medisch centrum De Oliphant in Goor wil stoppen in het kader van de bezuinigingen.

Gerelateerde berichten

  • ZGT wil weg uit Goor12 januari 2018 ZGT wil weg uit Goor De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is van plan om te vertrekken uit Goor. Dat schrijft de regionale krant TC/Tubantia. Het ZGT wil de buitenpoliklinieken die het in Goor én Nijverdal heeft, […]
  • SP uit zorgen over vertrek ZGT uit Goor14 januari 2018 SP uit zorgen over vertrek ZGT uit Goor De lokale SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Hof van Twente over het voorgenomen vertrek van de Ziekenhuis Groep Twente uit Goor. […]
  • Henk Dikkers vindt Goorse ambulance in Egypte30 oktober 2016 Henk Dikkers vindt Goorse ambulance in Egypte Hij was zeer verrast toen hij aankwam in Egypte om daar zijn werk als operatie-assistent te doen via ZGT Overzee. Gorenaar Henk Dikkers ontwaardde in Qena, ten Oosten van Luxor, een […]
  • Geen extra geld voor ziekenhuiszorg8 februari 2018 Geen extra geld voor ziekenhuiszorg De gemeente gaat geen geld uittrekken om ziekenhuiszorg in Goor te handhaven. Dat antwoordt het college van Burgemeester en Wethouders op vragen van de SP over het sluiten van de […]
  • Verwarrend allemaal…30 januari 2018 Verwarrend allemaal… Je hebt in het normale leven doorgaans vaker te maken met verwarde personen dan dat je erg in hebt. Volgens mij zijn er twee soorten van die verwarde types. Ten eerste heb je de […]