Grootscheepse controle op recreatiepark Hessenheem (UPDATE)

Er is de hele dag een grootscheepse controle bezig op recreatiepark ’t Hessenheem tussen Goor en Markelo. De gemeente Hof van Twente is samen met de Belastingdienst, het UWV, de politie en vreemdelingenpolitie, de Sociale Recherche en de Sociale Verzekeringsbank op het park om diverse controles uit te voeren. Dit in samenwerking met het kenniscentrum Handhaving en Naleving. Volgens de gemeente zijn er signalen die erop wijzen dat er sprake is van onregelmatigheden ten aanzien van de openbare orde en veiligheid, sociale problemen, fraude en openstaande boetes- en belastingaanslagen. De gemeente wil inzichtelijk krijgen wie er op het 32 hectare grote park met 400 standplaatsen verblijven en onder welke omstandigheden.

UPDATE: Er zijn vandaag een aantal openstaande boetes geïnd en er blijken op het park meer mensen te wonen dan ingeschreven bij de gemeente. Daarnaast zijn een aantal ‘zorgkwesties’ aangetroffen. Deze mensen krijgen hulp aangeboden. Criminele activiteiten zijn niet geconstateerd, aldus het persbericht van de gemeente.   (foto’s Hof van Twente Fotografie)

Gerelateerde berichten

  • Vuurwerkoverlast blijft een probleem in Goor27 december 2016 Vuurwerkoverlast blijft een probleem in Goor De controles lijken nog scherper dan in vorige jaren maar toch zijn er in het Goorse nog regelmatig harde knallen te horen. En dat al enkele weken. Het meldpunt vuurwerkoverlast kreeg tot […]
  • Weinig overtredingen tijdens fietscontroles7 december 2016 Weinig overtredingen tijdens fietscontroles De aangekondigde controles van de politie op verlichting bij fietsers hebben in de afgelopen periode in Goor en omgeving niet tot veel bekeuringen geleid. De surveillerende agenten […]
  • Snelheidscontrole bij S15 en Zomerweg16 augustus 2017 Snelheidscontrole bij S15 en Zomerweg Na de bonnenregen van vorige week op de S15, zou het zomaar weer eens prijs kunnen zijn voor de politie. Woensdagochtend hebben ze namelijk een snelheidscontrole gehouden op de Zomerweg en […]
  • Politiecontrole Deldensestraat29 oktober 2015 Politiecontrole Deldensestraat Bij de Buddy's is de politie weer uitgerukt voor een snelheidscontrole. Let op uw vaart als u over de Deldensetraat rijdt richting het centrum van Goor of vice versa. Er wordt ook […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]