Politie bezoekt ouderen om te waarschuwen voor babbeltrucs

De wijkagenten in Goor gaan deze dagen op huisbezoek om inwoners te waarschuwen voor oplichters die middels een babbeltruc proberen binnen te komen om te stelen. De agenten leggen uit wat raadzaam is om wel of niet te doen als er een onbekende aan de deur staat. Ook worden er folders afgegeven. Met name ouderen zijn vaak het slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Daarom richten de huisbezoekjes van de politie zich op deze doelgroep.

Wijkagente Caroline IJben geeft voorlichting (foto: politie Hof van Twente)

Gerelateerde berichten

  • Bejaarde man bestolen van spaargeld na babbeltruc9 januari 2018 Bejaarde man bestolen van spaargeld na babbeltruc Een bewoner van de Kwartelstraat is dinsdagochtend op brutale wijze bestolen van zijn spaargeld. De bejaarde Gorenaar opende de deur voor een man die zich voordeed als medewerker van een […]
  • Brute inbraak in woning Buitenhagen23 september 2018 Brute inbraak in woning Buitenhagen Aan de Buitenhagen in Goor is ingebroken in een woning waarbij ook flinke schade en een ravage werd aangericht. De brute inbraak vond gisteren plaats tussen 09.15 en 21:30 uur. […]
  • Zes woninginbraken in een maand tijd20 januari 2017 Zes woninginbraken in een maand tijd Het aantal diefstallen of pogingen daartoe is aan het einde van het vorig jaar en aan het begin van 2017 aanzienlijk in het Goorse. Naast de diverse winkeldiefstallen en gestolen fietsen […]
  • Woninginbraak Rembrandstraat op klaarlichte dag12 december 2016 Woninginbraak Rembrandstraat op klaarlichte dag Inbrekers hadden het net voor de middag gemunt op een woning aan de Rembrandstraat. Rond 11:30 uur werd daar een ruit ingeslagen. Daarna kon de deur simpel worden geopend omdat er een […]
  • Poging tot inbraak in woning Weverij16 januari 2017 Poging tot inbraak in woning Weverij Dieven hebben afgelopen donderdag geprobeerd in te breken in een woning aan de Weverij. Er zijn twee donder geklede mannen gesignaleerd die, vermoedelijk met een schroevendraaier, […]