Verwarrend allemaal…

Je hebt in het normale leven doorgaans vaker te maken met verwarde personen dan dat je erg in hebt. Volgens mij zijn er twee soorten van die verwarde types. Ten eerste heb je de kierewietjes die zelf niet weten dat ze in verwarde toestand zijn en de meest gekke capriolen uithalen. De lieden die uiteindelijk in het nieuws komen omdat ze willekeurig iemand aanvallen op straat maar eigenlijk in een gesloten instelling horen te zitten.

Hier horen ook mensen bij die in de kroeg tegen de gokkast beginnen te praten waar ze al de hele avond achter zitten. “Godverdomme, lui kreng, ik geef oe de heel’n oamd te vretten en dan nog niks uutkeer’n”. Één en ander krijgt bevestiging met een fikse trap tegen het apparaat. Ik loop langs en zeg dat gokkasten veel meer geneigd zijn om te geven als ze liefde ervaren van de gebruiker. Ik loop verder en zie in m’n ooghoek dat de gokker in kwestie een aai aan de zijkant van de kast geeft en zegt: “Sorry moat, ik bedoelde het niet zo”. Koekoek…

Dan heb je de tweede groep, die nog veel gevaarlijker is. Namelijk mensen die zo gek als een deur zijn en dat van zichzelf niet weten. De “geheel-niet-willen-snappers” zullen we ze maar noemen.
Je moet dan denken aan mensen die beslissen dat spoedeisende hulp vanaf 1 april van Hengelo naar Almelo verplaatst wordt. Eerst denk je aan een slechte 1 april-grap, maar niets is minder waar.

Verwarrend hé ?

Of wat te denken van verdwaalde politieke zielen die denken dat ze het neerhalen van 94 oude eiken er wel even doorheen kunnen jassen. Er wordt uiteindelijk tegen gestemd en de bomen mogen blijven. En wat ik dan persoonlijk weer een verwarrende omstandigheid vind, is dat de hele eigen partij van de politicus die het plan bedacht had, samen met de oppositie, tegen het plan stemt. Maar goed, er moeten natuurlijk ook zieltjes gewonnen worden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Redden wat er te redden valt zullen de gedachten wel zijn geweest.

Of wat te denken over de controle op “Tranendal” ’t Hessenheem, aan de rand van Goor? Legio mensen die daar wonen, niet omdat ze dat zo graag willen maar omdat het moet. Een hypotheek krijgen ze niet en voor een huurhuis komen ze niet in aanmerking. Wat moeten die mensen dan, vraag ik me af. Bij de Aldi een treetje Schultenbräu-zwerversbier kopen en in de bijgeleverde doos aan de kant van de weg gaan liggen? Er zouden praktijken plaatsvinden op het park die de openbare orde en veiligheid in het geding brengen. Uiteindelijk is er niets gevonden en zijn er alleen een paar onbetaalde boetes geïnd. Voor de zoveelste keer een overheid die spoken ziet met al hun invallen. Mensen die gecontroleerd waren kregen een bandje die ze zichtbaar moesten dragen…waar doet me dat toch aan denken…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Praten en niks zeggen…29 januari 2019 Praten en niks zeggen… We zijn tegen een Lidl in de Kerkstraat. We zijn tegen zonnepark Waterlanden en enkelen ook tegen het Paasvuur op een mooie nieuwe locatie. Verder hebben we vooral kritiek op harde […]
  • Paarse krokodil…24 april 2018 Paarse krokodil… Afgelopen week heb ik een proef-abonnementje genomen van het onderzoeksplatform Follow The Money. FTM is een website waar onderzoeksjournalisten diepgaande artikelen plaatsen over de ware […]
  • Wie houden we voor de gek ?15 mei 2018 Wie houden we voor de gek ? Bij het open slaan van de zaterdagkrant heb ik, na het lezen van de voorpagina, alweer genoeg munitie om mijn wekelijkse column te vullen. Er staan twee tegenstrijdige artikelen: “Gebrek […]
  • Bitte…11 juni 2019 Bitte… Het was een relaxed weekendje. Pinksteren met mooi weer lokt altijd om erop uit te gaan. In Goor en omgeving werden genoeg activiteiten georganiseerd om even te ontsnappen aan de […]
  • Schaars goed…9 oktober 2018 Schaars goed… Het is maandagmiddag en ik zit zoals gewoonlijk op m’n versleten poefje in onze zonnige serre met een pot koffie en m’n laptop. Ik surf een beetje langs verschillende nieuwssites en sta […]