Forse daling werkzoekenden

In Goor en de overige kernen van de gemeente Hof van Twente is het aantal niet werkenden en werkzoekenden fors gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waarin er in de Hof van Twente aan het einde van het jaar 890 mensen zonder een baan en dat is 411 mensen minder dan een jaar eerder. De afname van het aantal werklozen is in lijn met de ontwikkelingen in de rest van de regio waar in dat opzicht ook geprofiteerd wordt van de aantrekkende economie. Tubbergen heeft van de Twentse gemeente het minst aantal werkzoekenden (414). Hof van Twente is in deze lijst van 14, middenmoter met een 7e plek. Verreweg de meeste werklozen in deze gemeente zijn 50 jaar of ouder, zo laten de cijfers zien.

Gerelateerde berichten

  • Hof groeit harder dan de rest van Twente11 februari 2019 Hof groeit harder dan de rest van Twente De economie in Hof van Twente zit in de lift. Dat blijkt uit cijfers die deze week bekend zijn gemaakt tijdens een raadsbijeenkomst. In 2017 zijn er zo’n 633 banen bij gekomen. Een […]
  • Banenmarkt voor werkzoekenden in gemeentehuis17 oktober 2018 Banenmarkt voor werkzoekenden in gemeentehuis Onder de titel Samen Doen! is er op woensdag 31 oktober een banenmarkt in het gemeentehuis in Goor. Op deze banenmarkt, georganiseerd door de gemeente Hof van Twente en Werklplein Twente, […]
  • Grootscheepse controle op recreatiepark Hessenheem (UPDATE)25 januari 2018 Grootscheepse controle op recreatiepark Hessenheem (UPDATE) Er is de hele dag een grootscheepse controle bezig op recreatiepark 't Hessenheem tussen Goor en Markelo. De gemeente Hof van Twente is samen met de Belastingdienst, het UWV, de politie en […]
  • Hofwerk moet 60 werkzoekenden aan baan helpen9 juni 2016 Hofwerk moet 60 werkzoekenden aan baan helpen Het nieuwe ondernemersnetwerk Hofwerk moet nog dit jaar 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan gaan helpen. Het plan is vandaag gepresenteerd door het nieuwe […]
  • Goorse ondernemer stuurt brandbrief naar Mark Rutte18 januari 2016 Goorse ondernemer stuurt brandbrief naar Mark Rutte De Goorse ondernemer Rene Versteegen heeft vandaag een aangetekende brief gestuurd naar minister-president Mark Rutte. In het schrijven luidt de mede-eigenaar van Primera De Bandijk de […]