Motie PvdA voor verbod op geitenhouderij

De PvdA komt met een motie tot een verbod op de uitbreiding van de geitenhouderij in de gemeente Hof van Twente. De sociaal-democraten hadden hier al eerder op aangedrongen, maar het college wilde eerst meer duidelijkeheid over de risico’s van geitenhouderij voor de volksgezondheid. Uit een rapport dat in opdracht van Gedeputeerde Staten is opgesteld blijkt nu dat die risico’s er wel degelijk zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat de PvdA in de Hof van Twente aan de bel trekt over de geitenhouderij. “Dat werd toen letterlijk weggelachen tot een paar weken later bleek dat er in onze gemeente echt sprake was van Q-koorts”, zegt voorman Fred Rijkens hier nu over. “Ik hoop eerlijk gezegd dat de gemeenteraad nu wat serieuzer omgaat met de risico’s die deze sector oplevert voor onze inwoners.”

De geitenhouderij in het buitengebied van Goor.