Schreuder voorzitter atletencommissie NOC/NSF

Hinkelien Schreuder is gekozen als de nieuwe voorzitter van de atletencommissie van NOC/NSF. De oud-zwemster uit Goor volgt Chiel Warners, voormalig tienkamper, op. “Ik kijk er naar uit om voorzitter te zijn van de AtletenCommissie en ben erg blij met het in mij gestelde vertrouwen.” aldus de voormalig topzwemster op de website van NOC/NSF. “Graag geef ik via de AtletenCommissie de Nederlandse topsporters een stem bij het bedenken en vaststellen van het best mogelijke topsportbeleid. Het vergroten van de betrokkenheid van topsporters op bondsniveau is daarbij een van mijn speerpunten.”

Foto: RTV Oost

Schreuder is vanuit de atletencommissie gekozen. “Graag geef ik via de atletencommissie topsporters een stem bij het bedenken en vaststellen van het best mogelijke topsportbeleid”, aldus de dochter van de bekende Goorse fysiotherapeut Lex Schreuder, die zich vooral wil gaan inzetten voor meer betrokkenheid van topsporters op bondsniveau. “Wat mij opvalt is dat er binnen veel sportbonden nog steeds een vrij grote afstand tussen directie of bestuur en de sporter is. Ik zou het mooi vinden wanneer we in de komende tijd die afstand kleiner kunnen laten worden. Sporters kunnen zoveel bereiken, wanneer ze het gesprek met beleidsmakers op de juiste manier aangaan.” In voorbereiding op haar nieuwe functie is Hinkelien Schreuder de komende dagen bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea die komende vrijdag beginnen.

Gerelateerde berichten

  • Chun Wei Cheung, voorganger van Hinkelien en Lieke17 maart 2016 Chun Wei Cheung, voorganger van Hinkelien en Lieke Ze staat voor één van de belangrijkste weken in haar loopbaan: waterpoloster Lieke Klaassen. Volgende week moet zij zich met Oranje in eigen land plaatsen voor de Olympische Spelen. Als […]
  • Hinkelien, gouddelver uit Goor16 augustus 2016 Hinkelien, gouddelver uit Goor Het zijn de slechtste Spelen sinds Barcelona 1992 voor de Nederlandse (indoor)zwemsters. In het olympische bad werd geen enkele medaille behaald. Een hard gelag voor de zwemfans, die op […]
  • Dennis Vorkink van GFC naar Rigtersbleek12 juni 2016 Dennis Vorkink van GFC naar Rigtersbleek Dennis Vorkink gaat weg bij GFC. De 24-jarige doelman heeft een overeenkomst gesloten met de Enschedese eersteklasser Rigtersbleek. Vorkink was 4 jaar eerste keeper bij GFC. Het contact […]
  • Wijkagenten stellen ‘controle top-3’ samen met inwoners28 juni 2018 Wijkagenten stellen ‘controle top-3’ samen met inwoners De wijkagenten Caroline IJben en Edme Warners willen samen met de inwoners van Goor een 'controle top-3' samen stellen. Het wijkteam wil weten wat de bewoners van Goor belangrijk vinden […]
  • Nijland alleen aan kop in derbyklassement10 maart 2014 Nijland alleen aan kop in derbyklassement Mark Nijland blijft de leider in het 'Derbyplayer of the Year-klassement' van deze site. Hij werd gisteren tijdens vv Twenthe - GFC door rapporteur Martin Olydam (foto) beoordeeld met een […]