Schreuder voorzitter atletencommissie NOC/NSF

Hinkelien Schreuder is gekozen als de nieuwe voorzitter van de atletencommissie van NOC/NSF. De oud-zwemster uit Goor volgt Chiel Warners, voormalig tienkamper, op. “Ik kijk er naar uit om voorzitter te zijn van de AtletenCommissie en ben erg blij met het in mij gestelde vertrouwen.” aldus de voormalig topzwemster op de website van NOC/NSF. “Graag geef ik via de AtletenCommissie de Nederlandse topsporters een stem bij het bedenken en vaststellen van het best mogelijke topsportbeleid. Het vergroten van de betrokkenheid van topsporters op bondsniveau is daarbij een van mijn speerpunten.”

Foto: RTV Oost

Schreuder is vanuit de atletencommissie gekozen. “Graag geef ik via de atletencommissie topsporters een stem bij het bedenken en vaststellen van het best mogelijke topsportbeleid”, aldus de dochter van de bekende Goorse fysiotherapeut Lex Schreuder, die zich vooral wil gaan inzetten voor meer betrokkenheid van topsporters op bondsniveau. “Wat mij opvalt is dat er binnen veel sportbonden nog steeds een vrij grote afstand tussen directie of bestuur en de sporter is. Ik zou het mooi vinden wanneer we in de komende tijd die afstand kleiner kunnen laten worden. Sporters kunnen zoveel bereiken, wanneer ze het gesprek met beleidsmakers op de juiste manier aangaan.” In voorbereiding op haar nieuwe functie is Hinkelien Schreuder de komende dagen bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea die komende vrijdag beginnen.

Gerelateerde berichten