Goorse schaatstalenten meten zich met nationale top

De schaatsers van de Goorse Waerdenborchschool hebben zich uitstekend gemanifesteerd tijdens het Nederlands Kampioenschap Schoolploegen-achtervolging in Amsterdam. Op de schaatsbaan die is neergelegd in het Olympisch Stadion wisten ze de vijfde tijd neer te zetten in de eerste omloop met 1:53:24. Dit ondanks een val van Twan Gelen. In de tweede omloop was de Goorse ploeg onder leiding van Albert Ruinemans, meer dan 3 seconden sneller (1:49:53) maar het bleek net niet voldoende voor de medailles op het NK. De Waerdenborch plaatste zich vorige week donderdag voor de Nederlandse titelstrijd door te winnen tijdens de regionale kampioenschappen in Enschede.

vlnr: Albert Ruinemans, Koen Bos, Twan Gelen, Mart Lammertink en Hai Lin Noortman

Gerelateerde berichten

  • Schaatsteam Waerdenborch naar NK-finale3 februari 2018 Schaatsteam Waerdenborch naar NK-finale Tijdens de jaarlijkse SchoolPloegenAchtervolaging in Enschede heeft schaatsteam een van de Waerdenborch zich weten te plaatsen voor het NK, later deze week. In een sterk bezette poule […]
  • Schaatsers Waerdenborch naar NK20 februari 2016 Schaatsers Waerdenborch naar NK Succes voor de Goorse schaatsers Sanne Hofmeijer, Jaron Meijer en Gijs Busschers. Zij plaatsten zich donderdag op de IJsbaan Twente voor het NK Scholen Ploegenachtervolging. Deze wedstrijd […]
  • Brons voor Nijman op officieus NK4 september 2017 Brons voor Nijman op officieus NK De Goorse atleet Niek Nijman heeft gisteren brons gehaald tijdens de 1000 meter op het officieus Nederlands Kampioenschap voor D-junioren. In het Olympisch stadion in Amsterdam […]
  • Schaatskoorts neemt toe, tweede plek team Waerdenborch10 februari 2017 Schaatskoorts neemt toe, tweede plek team Waerdenborch Nu het kwik weer ruim onder nul is gedaald halen de schaatsmaniakken uit Goor de ijzers weer uit het vet. Toch is het maar zeer de vraag of er opnieuw geschaatst kan worden deze […]
  • Goorse schaatsers in top 10 NK scholieren13 maart 2016 Goorse schaatsers in top 10 NK scholieren De Goorse schaatsers Gijs Busschers, Sanne Hofmeijer, Jorn Elbert en Jaron Meijer zijn negende geworden op het Nederlands Kampioenschap schaatsen voor scholieren (NK SPA) op het kunstijs […]