Mooiste wandelroute van Nederland door buitengebied Goor

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door het buitengebied van Goor. De wandeling ‘Twentse Wallen’, die is uitgezet door Truus Wijnen, was de beste van de vijftien genomineerde wandelroutes volgens wandelzoekpagina.nl. De dertien kilometer lange wandelroute, die begint op de Herikerberg, gaat voor een belangrijk deel over de wandelroute Kerkepaden-Tichelroutes. Vanaf de Twentse stuwwallen loopt de route langs de Markelose Berg, Kattenberg en de Hulpe. Op de route zijn onder andere monumentale historische boerderijen en sporen van de Tweede Wereldoorlog te zien. Zo loopt de route langs Duitse loopgraven, een onderduikershol en het Overijssels Verzetsmuseum.

Gerelateerde berichten

  • Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse30 juli 2017 Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse Ze bracht al twee boeken uit met verhalen en wandelroutes in de regio. Truus Wijnen woonde dertig jaar in Goor en is sinds enkele jaren inwoonster van Nijverdal. De wandelexpert heeft een […]
  • Bijna 700 deelnemers Goorse Avond4daagse9 mei 2017 Bijna 700 deelnemers Goorse Avond4daagse Het was een drukte van belang op de parkeerplaats van sportpark 't Doesgoor vanavond waar de Goorse Avond4daagse vanavond onder ideale weersomstandigheden van start ging met de eerste […]
  • Wandelen met Tempo DMG1 februari 2017 Wandelen met Tempo DMG Komende zondag organiseert Wandelvereniging Tempo D.M.G. de tweede van haar 3 winterwandeltochten in 2017. De start is tussen 10.00 en 13.00 uur bij Herberg de Pol in Diepenheim.Er kunnen […]
  • 5000 kilometer op de wandelteller voor jubilerende Haverkate (Foto-update)21 juli 2017 5000 kilometer op de wandelteller voor jubilerende Haverkate (Foto-update) Het was groot feest vandaag op de Nijmeegse Via Gladiola voor de Goorse wandeldelegatie. Op een enkeling na heeft iedereen het gehaald. Bijzonder is de prestatie van Wim Haverkate die […]
  • Wandelen, warming-up Schoolfeest en Hengevelde16 juni 2017 Wandelen, warming-up Schoolfeest en Hengevelde Het weekend voor het feest der feesten lijkt het een rustig wochenende te zijn voor veel Goorsen, maar de realiteit is weerbarstiger. Ook de komende dagen staat al volop in het teken van […]