Mooiste wandelroute van Nederland door buitengebied Goor

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door het buitengebied van Goor. De wandeling ‘Twentse Wallen’, die is uitgezet door Truus Wijnen, was de beste van de vijftien genomineerde wandelroutes volgens wandelzoekpagina.nl. De dertien kilometer lange wandelroute, die begint op de Herikerberg, gaat voor een belangrijk deel over de wandelroute Kerkepaden-Tichelroutes. Vanaf de Twentse stuwwallen loopt de route langs de Markelose Berg, Kattenberg en de Hulpe. Op de route zijn onder andere monumentale historische boerderijen en sporen van de Tweede Wereldoorlog te zien. Zo loopt de route langs Duitse loopgraven, een onderduikershol en het Overijssels Verzetsmuseum.

Gerelateerde berichten

  • Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse30 juli 2017 Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse Ze bracht al twee boeken uit met verhalen en wandelroutes in de regio. Truus Wijnen woonde dertig jaar in Goor en is sinds enkele jaren inwoonster van Nijverdal. De wandelexpert heeft een […]
  • Eerste etappe Avond4daagse vandaag afgelast29 mei 2018 Eerste etappe Avond4daagse vandaag afgelast De eerste wandeltocht van de Goorse Avond4daagse gaat vandaag niet door. Het KNMI heeft voor de provincie Overijssel code geel afgegeven en rond de start van de etappe, die zou starten bij […]
  • Bijna 700 deelnemers Goorse Avond4daagse9 mei 2017 Bijna 700 deelnemers Goorse Avond4daagse Het was een drukte van belang op de parkeerplaats van sportpark 't Doesgoor vanavond waar de Goorse Avond4daagse vanavond onder ideale weersomstandigheden van start ging met de eerste […]
  • Wandelen met Tempo DMG1 februari 2017 Wandelen met Tempo DMG Komende zondag organiseert Wandelvereniging Tempo D.M.G. de tweede van haar 3 winterwandeltochten in 2017. De start is tussen 10.00 en 13.00 uur bij Herberg de Pol in Diepenheim.Er kunnen […]
  • Merendeel loopt te weinig tijdens Avond4Daagse31 mei 2018 Merendeel loopt te weinig tijdens Avond4Daagse Het grootste deel van de deelnemers aan de 5 kilometertochten tijdens de Goorse Avond4Daagse hebben tijdens de etappe van vanavond zo'n 1,2 kilometer te weinig gelopen. Een lus die nog […]