Gijminkbewoners luchten hun hart tijdens hoorzitting asbestsanering

Er kwam de nodige frustratie naar boven bij de Gijminkbewoners die aanwezig waren tijdens de hoorzitting in wijkgebouw Villa ’70. De bijeenkomst was georganiseerd door de SP. de PvdA, Gemeentebelangen en D66 en werd onder meer bijgewoond door de gedeputeerde Traa van de provincie Overijssel. Bewoners legden uit grote overlast te ondervinden van de sanering en soms ziek te worden van de stress die het met zich mee brengt. Daarnaast werd er geklaagd over het verwijderen van schone grond die vervangen zou zijn door (meer) vervuilde grond en dat de sloot naast het spoor ook vol asbest zit maar dat daar niet wordt gesaneerd. De partijen willen de klachten bundelen en collectief laten aanpakken.

Foto’s: Twitter PvdA Hof van Twente