Kamerleden bekijken voortgang asbestsanering

Onder leiding van wethouder Harry Scholten werden vanmorgen vijf leden van de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van de voortgang omtrent de asbestsanering in ’t Gijmink. Erik Ziengs (VVD), Cem Lacin (SP), Roy van Aalst (PVV), Maurits van Martels (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks) werden eerst ontvangen in het gemeentehuis waar de wethouder een inleiding hield. Daarna vertrok het gezelschap richting de Deldensestraat alwaar de situatie in een aantal tuinen achter woningen aan de Deldensestraat werd bekeken en er door de uitvoerders uitleg werd gegeven. De kamerleden kregen met name als boodschap mee om door te pakken met de sanering van asbestdaken. De provincies Overijssel en Gelderland willen daarop een verbod vanaf 2024 waardoor haast moet worden gemaakt met de sanering daarvan.

Gerelateerde berichten