Goorse duiven weer in actie

De Goorse duivenmelkers hebben de duiven weer in topvorm voor het nieuwe seizoen dat vandaag van start gaat. De leervluchten zitten erop, dit weekeinde begint het echte werk. De grote vraag is natuurlijk wie zich aan het einde van dit seizoen tot kampioen mag kronen. Hans Leloux toonde zich vorig jaar de beste liefhebber van de Goorse club ‘De Reggevliegers’. Het seizoen begint traditioneel met korte vluchten, dit weekeinde worden de duiven gelost in het Brabantse Boxtel.

duivensportlossing

Langzamerhand worden de vluchten langer en de grootste afstand wordt overbrugd vanuit het Zuidfranse Bergerac (900 km).  Ook wordt er gevlogen met duiven die dit jaar zijn geboren. Vorig jaar toonde Bertus Schabbink zich de beste in die categorie ‘De beste duif van Goor’ zat in het hok bij Marga Maat. Of de prijsvlieger een bijnaam heeft is ter redactie niet bekend, wel dat de duif maar liefst 13 keer in de prijzen vloog. Een opmerkelijke prestatie was er ook van nieuweling Wilfried Besseling. Hij korfde in het hele seizoen maar 28 duiven in, maar haalde wel elf prijzen. Hij had daarmee het hoogste prijspercentage.

Gerelateerde berichten

  • Zuivelhoeve komt naar Goor11 november 2009 Zuivelhoeve komt naar Goor Goor krijgt een vestiging van de Zuivelhoeve. Deze delicatessenwinkel met naast de bekende yughurt ook versproducten als kaas en noten komt in het pand waar voorheen Sim Design zat. De […]
  • Herfstbingo buurthuis ’t Gijmink9 oktober 2014 Herfstbingo buurthuis ’t Gijmink Buurtvereniging ‘t Gijmink organiseert twee grote herfstbingo’s. In haar eigen buurthuis hoopt de buurtvereniging op vrijdag 24 oktober veel liefhebbers naar de bingotafel te trekken. In […]
  • Wie kraait het Goors(t) Victorie ?11 november 2011 Wie kraait het Goors(t) Victorie ? Op de dag dat RTV Oost de mooiste haan van de provincie heeft gekozen doet de Goorse Pluimvee en Konijnen Vereniging (GPKV) een bijzondere annonce. In samenwerking met kinderboerderij het […]
  • Hector lijdt tweede competitienederlaag21 november 2010 Hector lijdt tweede competitienederlaag Hector is zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen onderuit gegaan. In Borne verloor de ploeg van trainer Ate Relker met 2-1 van BVV Borne. Hector speelde al na een kwartier met een […]
  • Ledental Goor Collectief stijgt naar 22512 september 2018 Ledental Goor Collectief stijgt naar 225 Ondernemersvereniging Goor Collectief is fors gegroeid. In de afgelopen periode hebben zich veertien bedrijven aangemeld als nieuw lid waaronder FB Solutions, een onderneming in […]