Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren?

Drie scholieren van de Waerdenborch hebben onderzoek gedaan naar het duurzame gedrag van de ambtenaren van gemeente Hof van Twente. En wat blijkt: ambtenaren hebben vaak geen weet van veel duurzame projecten niet kennen. De opdracht werd uitgevoerd door de leerlingen in overleg met Hofpower. Babet te Riet, Ward de Vries en Gilian Koenders (foto) kwamen onder meer tot de conclusie dat veel ambtenaren helemaal niet weten hoe ze in de praktijk afval moeten scheiden. Ook gaven ze tijdens een presentatie voor diezelfde ambtenaren uitleg over de manier waarop de Hof van Twente een Fairtrade-gemeente kan worden.

Gerelateerde berichten

  • Winnaars warme truiendag aftrap Hofpower10 maart 2017 Winnaars warme truiendag aftrap Hofpower Op de nationale warme truiendag vond vandaag ook de aftrap van het warmteproject HofPower plaats. Die aftrap ging gepaard met de uitslag van de trui-ontwerpwedstrijd. Wethouder Pieter van […]
  • Zeepkisten symbool voor duurzaamheid28 mei 2016 Zeepkisten symbool voor duurzaamheid Deze periode is het niet ondenkbaar dat u zeepkisten op de weg tegenkomt in Goor. De gemeente is deze week namelijk gestart met de zeepkistenrace van Hofpower. Leerlingen van de […]
  • Goorse leerlingen krijgen energielessen15 januari 2016 Goorse leerlingen krijgen energielessen In het kader van het educatieprogramma Hofpower worden er deze maand in diverse Goorse klassen duurzaamheidslessen gegeven. Kinderen uit de middenbouw doen diverse proefjes en voelen en […]
  • Scholen weer aan de slag met zeepkisten17 mei 2018 Scholen weer aan de slag met zeepkisten De Goorse scholen zijn deze weken weer druk met het bouwen van duurzame zeepkisten. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 komen op uitnodiging van Hofpower naar de voormalige […]
  • Goorse warme truien te koop4 januari 2018 Goorse warme truien te koop De zogenoemde warme truien die ontworpen zijn door scholieren uit Goor, zijn nu ook te koop. Het organiserende Hofpower heeft naar eigen zeggen meerdere keren de vraag gehad of de truien […]