Goorse schaatskoorts stijgt

Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in het Twentse Haagje. Zeker bij de ijsmeesters vanĀ  IJsbaan ’t Slag. Zij zijn al nadrukkelijk aan het rekenen en constateren dat er wellicht donderdag geschaatst kan worden als de weersvoorspellingen kloppen. Om gemiddeld de vereiste 7 centimeter ijs te hebben moet er in de komende dagen opgeteld 30 graden vorst zijn. “Is het drie nachten -10 dan heb je dat maar alles wat overdag boven 0 is moet je er weer aftrekken” zegt oud-voorzitter Joop van Leeuwen. “Bovendien is de zonkracht behoorlijk sterk in deze periode” houdt ook de nieuwe preses Andre Bouma een slag om de arm aan de rand van de ijsbaan. Via deze site houden we u nauwgezet op de hoogte van de ontwikkelingen en de ijsdikte van de Goorse IJsbaan.

Andre Bouma (l) en Joop van Leeuwen (r)

Gerelateerde berichten

  • Winters Goor is prachtig en het ijs wordt steeds dikker21 januari 2017 Winters Goor is prachtig en het ijs wordt steeds dikker De vrieskou houdt met name 's nachts aan en dat zorgt ervoor dat het ijs op de Goorse IJsbaan 't Slag gestaag groeit. "Maar het is nog niet genoeg" zegt voorzitter Joop van Leeuwen van de […]
  • IJsclub vreest triest record11 december 2020 IJsclub vreest triest record De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en […]
  • Goorse IJsbaan wellicht volgende week geopend10 januari 2017 Goorse IJsbaan wellicht volgende week geopend Er komt na het weekeinde strenge vorst volgens de metereologen en die voorspellen dan ook dat de kans daar is dat de ijsbanen volgende week open zouden kunnen gaan. Omdat met name in […]
  • Schaatsseizoen Goor is verloren3 maart 2018 Schaatsseizoen Goor is verloren Het gaat er niet van komen. De Goorse ijsbaan gaat ook vandaag niet open. "Het is heel jammer maar ik denk dat we dit schaatsseizoen als verloren kunnen beschouwen" zegt Andre Bouma, […]
  • IJsvloer wordt steeds dikker28 februari 2018 IJsvloer wordt steeds dikker De ijsvloer van de Goorse ijsbaan 't Slag is vannacht weer flink aangegroeid maar nog niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. De vereiste 7 centimeter is nog niet overal gehaald en er […]