Groene handen-cursus voor kinderen

Het komt uit de koker van een aantal kinderen en het Creatief Centrum van de Reggehof pakte het op. In samenwerking met de Stadslandbouw Hof van Twente komt er een zogenoemde Groene Handen-cursus, bestemd voor kinderen van 8-12 jaar. Tijdens deze woensdagmiddagcursus leren kinderen over de soorten groenten en fruit die er zijn, hoe een zaadje een plantje wordt, hoe het ontkiemt en groeit én hoe het plantje verzorgd moet worden. Daarnaast zal ook een wormen- en insektenhotel worden gemaakt en worden gewerkt aan een moestuinbak. Er zijn 6 middagen van 14.30-16.00 uur op locatie van de Stadslandbouw Hof van Twente, aan de Kerkstraat 123 in Goor. De eerste middag is op 7 maart. Aanmelden kan via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Moestuincursus bij De Reggetuin4 mei 2022 Moestuincursus bij De Reggetuin De Reggetuin organiseert in samenwerking met de gemeente Hof van Twente en Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin, eigen voorraad’ een cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit […]
  • Ook vioolcursus in De Reggehof2 mei 2022 Ook vioolcursus in De Reggehof Naast de saxofooncursus biedt Home of Talents ook een kosteloze sessie aan voor de viool. In de vioolcursus ‘van niets tot iets’ ga je onder leiding van docent Dries Lansdorp kennismaken […]
  • Gratis cursussen voor mantelzorgers5 februari 2022 Gratis cursussen voor mantelzorgers Veel mantelzorgers zorgen goed voor een ander, maar dan vergeten ze zichzelf. Hierdoor kunnen ze in sommige gevallen overbelast raken. Salut organiseert om die reden de cursus “De kunst […]
  • Home of talents verlaagd drempel om online te lessen én theorie-examens bij De Waerdenborch15 april 2021 Home of talents verlaagd drempel om online te lessen én theorie-examens bij De Waerdenborch Om de drempel voor startende leerlingen tijdens de lockdown te verlagen is er bij Home of Talents tijdelijk geen opzegtermijn als blijkt dat de online-opzet na enkele lessen toch niet […]
  • Huur je eigen moestuin12 maart 2021 Huur je eigen moestuin Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen? Vanaf nu kun je weer je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin. Daar komen namelijk dit seizoen een aantal perkjes vrij voor […]